Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Καταγγελία σωματείων του ΠΑΜΕ στην εργοδοσία της Χαλυβουργίας
Καταγγελία σωματείων του ΠΑΜΕ στην εργοδοσία της Χαλυβουργίας

Καταγγελία σωματείων του ΠΑΜΕ στην εργοδοσία της Χαλυβουργίας

Την εργοδοία της Χαλυβουργίας Βόλου για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, με στόχο να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων κατήγγειλαν σήμερα ταξικά σωματεία που πρόκεινται στο ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία Μάνεση πραγματοποοιύν καθημερινές στάεις εργασίας, αντιδρώντρας στην επιβολή εκ περιτροπής εργαςίας,

Στη συνέντευξη τύπου ο νεοεκλεγείς βουλευτής Μαγνηςίας του ΚΚΕ στη Μαγνησία Κώστας Στεργίου, είπε πως από χθες το βράδυ εργαζόμενοι δέχθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα από την εργοδοσία να προσέλθουν για δουλειά στις 4.00 π.μ. αντί στις 6.00 π.μ. που ξεκινά η βάρδια, για να αποφύγουν την ομάδα περιφρούρησης στην είσοδο του εργοστασίου.

¨Οι εκβιασμοί και η λάσπη θα συνεχίσουν. Σήμερα μπήκαν στο εργοστάσιο μόνο δύο, τρεις εργαζόμενοι αλλά εμείς καλούμε όλους να συνεχίσουν τον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους¨, ανέφερε ο κ. Στεργίου και κάλεσε όλα τα σωματεία της Μαγνησίας να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι μία νίκη σε ένα εργοστάσιο αποτελεί νίκη για όλη την εργατική τάξη.

Ο ίδιος άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία που χθες εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, που την υπογράφουν οι τρεις βουλευτές στο νομό, ενώ οι ίδιοι είναι αυτοί που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και όλα τα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνει.

Μάλιστα αναφέρθηκε στις συμβάσεις μηδενικής απασχόλησης με τις οποίες οι εργαζόμενοι θα αμοίβονται μόνο για τις ώρες απασχόλησής τους-στην εκ περιτροπής εργασία αλλά και σε άλλα αντεργατικά μέτρα που θα ισχύσουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην 3Ε στο Βόλο Λάζαρος Τσελεπής, εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και υπενθύμισε ότι σε πέντε ημέρες κλείνουν πέντε χρόνια κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της 3Ε στη Θεσσαλονίκη που έκλεισε και μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία.

Τέλος είπε ότι πρόσφατα έπεσε στη αντίληψή του σύμβαση εργασίας όπου προβλέπεται δοκιμαστική απασχόληση για ένα χρόνο και αν ο εργαζόμενος κριθεί ακτάλληλος να απολύεται χωρίς αποζημίωση και πρόσθεσε: ¨Αν δεν παλέψουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη δεν πρόκειται να πετύχουμε να σταματήσουμε την λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων¨.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση