Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κατάληψη αύριο στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου από τους εργαζόμενους
Κατάληψη αύριο στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου από τους εργαζόμενους

Κατάληψη αύριο στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου από τους εργαζόμενους

Θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 θα συμμετάσχει ο ΟΤΑ Μαγνησίας, καλώντας όλους τους εργαζόμε να απεργήσουν.

Ο Σύλλογος καταδικάζει την πολιτική της «αυταπάτης» και της προσμονής που καλλιέργησε η -ΑΝ.ΕΛ σε χιλιάδες συναδέλφους μας συμβασιούχους που μάχονται καθημερινά στον πιο δύσκολο τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά στις Καθαριότητας.
Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων και η ….νομοθετική ρύθμιση που θα έκανε η για την λύση του παραπάνω προτος δείχνουν ότι τα ψέματα και η υποκρισία κάποια στιγμή τελειώνουν και ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών και της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων. Εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπηρεσίες που χωρίς αυτούς θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση και στα εργολαβικά συμφέροντα.

Ο Σύλλογος,πραγματοποίησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου (με θέμα τις κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους) και στη συνέχεια συνέλευση με τους παραπάνω και αποφασίσαν να συνεχίσουν τον αγώνα για την οριστική λύση του προτος που έχει δημιουργηθεί.

-Αύριο Τρίτη 20-6-2017 πραγματοποιούν κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου.

-Την ίδια ημέρα το απόγευμα καλούνται όλοι οι συμβασιούχοι στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου στις 7.30 για συντονισμό δράσης.

-Την Πέμπτη θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το Δημαρχείο για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών

-Επίσης καλούνται όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού Μαγνησίας να συνεδριάσουν εκτάκτως και να πάρουν αποφάσεις πολιτικής στήριξης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Παράλληλα απαιτούν και διεκδικούν την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:

• Των εργαζομένων που απασχολούνται στις Καθαριότητας και έχουν πάρει παρατάσεις.
• Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.
• Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., κ.λπ.
• Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και κυρίως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της Κοινωνίας.

• Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.
• Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας Καθαριότητας στους εργολάβους.
• Καμία περικοπή ή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που σύμφωνα με την «συμφωνία» και το 4ο μνημόνιο αμφισβητείται.
• Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι στους Ο.Τ.Α., ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση