Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κατά της πολιτικής της κυβέρνησης η Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας
Κατά της πολιτικής της κυβέρνησης η Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας

Κατά της πολιτικής της κυβέρνησης η Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας

Μετά την νκοίνωση της Κυβέρνησης για την των 600 ευρώ λόγω κορωναϊού ,για των επιστημόνων με εκπαιδευτικά σεμινάρια, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής: 180 εκ, χαρισμένα σε τάχα ως “επίδομα” στους επιστήμονες.
Η κυβέρνηση ΝΔ εν μέσω πανδημίας μοιράζει απλόχερα χρήματα στους φίλους της. Την ίδια στιγμή που διαφαίνεται πως την υγειονομική κρίση θα συνοδεύσει μια ακόμα πιο σκληρή οικονομική κρίση ,η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει οικονομικά το σύστημα υγείας και τους πληττόμενους εργαζόμενους και επιστήμονες της χς αλλά αντιθέτως μοιράζει χρήμα στην ιδιωτική υγεία (ενοικίαση ΜΕΘ σε διπλάσιο μίσθωμα- αντί για επίταξη) και στην αγαπημένης της…. .

Χωρίς ίχνος ντροπής βαφτίζει την οικονομική στήριξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης “επίδομα στήριξης” στους πληττόμενους επιστήμονες. Δηλαδή χρήματα δεν υπάρχουν για να επιβιώσουν οι πληττόμενοι επιστήμονες και οι μηχανικοί, αλλά για να τα δώσουν στους κολλητούς τους υπάρχουν! Σύμφωνα λοιπόν με την κυβέρνηση για να σωθούν οι επιστήμονες της χώρας από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να πάρουν παραμάσχαλα τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά τους και να απευθυνθούν σε ένα κολέγιο, ένα ΙΕΚ κ.λπ. για να τους μάθουν καλύτερα τη δουλειά τους, μπας και σωθούν.

Πρόκειται για ξεκάθαρο εμπαιγμό και αξιοποίηση της κρίσης για την στήριξη των λίγων ,των μεγάλων και των από πάνω στο όνομα μάλιστα των αναγκών των πολλών, των πληττόμενων και των από κάτω.

Αν η κυβέρνηση, αυτές της δύσκολες ώρες με τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας επιλέγει να στηρίξει οικονομικά τους μεγάλους ομίλους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τουλάχιστον να μην το κάνει στο όνομα των δικών μας αναγκών.

Το ΤΕΕ θα αντιδράσει ή τρέχει να προλάβει για να οργανώσει εκείνο τα σεμινάρια;

Οι Μηχανικοί δεν είναι συνηθισμένοι στην κοροϊδία ούτε όμως είναι διατεθειμένοι να παίξουν τον ρόλο του επαίτη. Και τώρα που ο «βασιλιάς» είναι ολότελα γυμνός πρέπει επιτέλους να ξεμπερδέψουμε μαζί του μια και καλή.

-Να δοθεί η ενίσχυση των 800 ευρώ και τώρα και όποτε αλλά και για όσο διάστημα η κρίση το επιβάλει.

-Αφορολόγητο στα 12000 ευρώ με του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

-Να παρθούν πίσω οι νόμοι τερατουργήματα σπάζοντας τις «αλυσίδες» των μνημονίων .

-Αμοιβές με βάση αντικειμενικό προσδιορισμό της εργασίας μας και όχι ελεύθερη τιμολόγηση ,που σημαίνει αμοιβές κοροϊδίας.Στήριξη της λειτουργίας του Δημόσιου γιατί τώρα έγινε σε όλους φανερό ότι χωρίς Δημόσιο τομέα σε καταστάσεις κρίσης ,ουσιαστικά ο πολίτης είναι ανυπεράσπιστος και ο ταξικά αδύνατος , δυο φορές ανυπεράσπιστος.

-Το κανένας μόνος του σημαίνει κανένας ανασφάλιστος, ίσα δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία.

Καλό κουράγιο σε όλους τους συναδέρφους.

Η ελπίδα μόνο από συλλογικούς για μια καλύτερη κοινωνία μπορεί να ξεπηδήσει.

Η επόμενη μέρα ή θα μας βρει δυνατότερους και ενωμένους σε κοινούς ή θα μας εξαφανίσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση