Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κατά της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΒ ΠΑΜΕ-ΛΑΣ
Κατά της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΒ ΠΑΜΕ-ΛΑΣ

Κατά της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΒ ΠΑΜΕ-ΛΑΣ

Κατά   των  παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που συγκροτούν την πλειοψηφία του ΕΚΒ τάχθηκαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ  σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα στο ΕΚΒ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του , πρόεδρος του συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» και μέλος του ΔΣ του ΕΚΒ Κ. Στεργίου  τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τη στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων για να τους γυρίσουν οριστικά την πλάτη και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει όμως να υπάρξει καμία καθυστέρηση στην προετοιμασία της εργατικής τάξης για πιο σκληρούς και απαιτητικούς αγώνες. Στην κατεύθυνση αυτή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως εξάλλου κάνουμε πάντα.

Ανεξάρτητα από το  πότε θα αποφασίσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει συμφωνήσει χρειάζεται να υπάρχει αγωνιστική κλιμάκωση με όλες τις μορφές και με ΡΓΙΑ. Γιατί η μόνη ελπιδοφόρα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο». Το αγωνίζεται και  διεκδικεί :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία, για όλους με συλλογικές συμβάσεις, 7ωρο- πενθήμερο- 35ωρο. Κοινωνική ασφάλιση, προστασία στην δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών που είχαμε τ.
  • γηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ. Κανείς να μην πληρώνεται κάτω από 751 και να είναι η βάση για αυξήσεις.
  • Προστασία ανέργων. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Κατώτερη 600 ευρώ.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης ο Κ. Στεργίου ανέφερε: «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στις γραμμές του, δεν περιμένουμε, πότε η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά κλιμακώνουμε επιθετικά τον αγώνα μας, διεκδικούμε, απορρίπτουμε την απάτη περί «μέτρων- αντιμέτρων»  «ουδέτερου δημοσιονομικού αποτελέσματος» που λανσάρει η κυβέρνηση. Είναι μία απάτη που είναι πιο χυδαία και πιο βρώμικη από αυτού του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος» που λάνσαρε ο πριν γίνει Κυβέρνηση.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμε, οργανωμένα μαζικά και μαχητικά να στείλουμε την απάντηση σε εργοδοσία, κυβέρνηση και συνοδοιπόρους της».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση