Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κατά της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΒ ΠΑΜΕ-ΛΑΣ
Κατά της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΒ ΠΑΜΕ-ΛΑΣ

Κατά της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΒ ΠΑΜΕ-ΛΑΣ

Κατά   των  παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που συγκροτούν την πλειοψηφία του ΕΚΒ τάχθηκαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ  σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα στο ΕΚΒ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» και μέλος του ΔΣ του ΕΚΒ Κ. Στεργίου  τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τη στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων για να τους γυρίσουν οριστικά την πλάτη και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει όμως να υπάρξει καμία καθυστέρηση στην προετοιμασία της εργατικής τάξης για πιο σκληρούς και απαιτητικούς αγώνες. Στην κατεύθυνση αυτή οι δυνάμεις του δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως εξάλλου κάνουμε πάντα.

Ανεξάρτητα από το  πότε θα αποφασίσει η να νομοθετήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει συμφωνήσει χρειάζεται να υπάρχει αγωνιστική κλιμάκωση με όλες τις μορφές και με ΑΠΕΡΓΙΑ. Γιατί η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο». Το ΚΚΕ αγωνίζεται και  διεκδικεί :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία, για όλους με συλλογικές συμβάσεις, 7ωρο- πενθήμερο- 35ωρο. Κοινωνική ασφάλιση, προστασία στην δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών που είχαμε τώρα.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ. Κανείς να μην πληρώνεται κάτω από 751 και να είναι η βάση για αυξήσεις.
  • Προστασία ανέργων. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης ο Κ. Στεργίου ανέφερε: «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στις γραμμές του, δεν περιμένουμε, πότε η θα νομοθετήσει τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά κλιμακώνουμε επιθετικά τον αγώνα μας, διεκδικούμε, απορρίπτουμε την περί «μέτρων- αντιμέτρων»  «ουδέτερου δημοσιονομικού αποτελέσματος» που λανσάρει η κυβέρνηση. Είναι μία απάτη που είναι πιο χυδαία και πιο βρώμικη από αυτού του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος» που λάνσαρε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει Κυβέρνηση.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, οργανωμένα μαζικά και μαχητικά να στείλουμε την απάντηση σε εργοδοσία, και συνοδοιπόρους της».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση