Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κατά της κατάργησης μηχανικών Δημοσίου η ΕΜΔΥΔΑΣ
Κατά της κατάργησης μηχανικών Δημοσίου η ΕΜΔΥΔΑΣ

Κατά της κατάργησης μηχανικών Δημοσίου η ΕΜΔΥΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες 2/4/2021 η Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ (μέσω τηλεδιάσκεψης) με κύριο θέμα την αποτίμηση των απεργίας – αποχής σχετικά με τα άρθρα 57 και 58 του Νόμου 4782/21 που αντικαθιστά άρθρα του 4412/16.

Από την που είχαμε από τον πρόεδρο ζητήθηκε να εκφράσουν τα Πρωτοβάθμια Συμβούλια τις απόψεις τους για το όλο θέμα και αν θα πρέπει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Από την ΕΜΔΥΔΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ συμμετείχε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδούλου και ο Γιάννης Αρέθας.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδούλου περιέγραψε την εικόνα από τις κινητοποιήσεις στη Μαγνησία.

Ο Γιάννης Αρέθας περιέγραψε και εκείνος την εικόνα των κινητοποιήσεων στη Μαγνησία.

Ακόμη ζήτησε να λάβει θέση το επί του Νομοσχεδίου αφού μπαίνει ταφόπλακα στη διαδικασία επίβλεψης άρα ελέγχου των Δημοσίων Συμβάσεων.

Ιδρύεται ο Ιδιωτικός Φορέας Επίβλεψης με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα αν προβλέπεται μέσα στη Διακήρυξη, κάθε οικονομικός φορέας (εργολάβος) να δηλώνει με την οικονομική προσφορά του ποιόν ιδιωτικό φορέα επίβλεψης θα επιλέξει , ο οποίος θα πληρώνεται από τον εργολάβο μέσω κονδυλίων του έργου.

Δηλαδή δημιουργεί ήδη μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου δυνατότητα συνδιαλλαγής με το καλημέρα … Και όλο αυτό γίνεται γιατί η κυβέρνηση θέλει στην ουσία να καταργήσει τις Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες με το να μη στελεχώνονται με μηχανικούς του Δημοσίου.

Το δεν μπορεί να μένει αμέτοχο σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο καθώς το δεν εκπροσωπεί μόνο τους ιδιώτες μηχανικούς αλλά όλους τους μηχανικούς (ιδιώτες μηχανικοί και μηχανικοί του Δημοσίου).

Αν σκοπό έχει το ΤΕΕ να μετονομασθεί σε ΤΕΕ ιδιωτών ας το κάνει γνωστό σε όλους για να ξέρουμε τι θα πράξουμε εμείς οι Μηχανικοί του Δημοσίου. Και αν νομίζει το ΤΕΕ ότι με αυτό το Νομοσχέδιο ευνοούνται όλοι οι ιδιώτες συνάδελφοι  κάνει λάθος καθώς θα ευνοηθούν μόνο λίγες μεγάλες .

Επίσης ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αρέθας εξέφρασε την άποψη ότι οι κινητοποιήσεις προκειμένου να είναι πιο διεκδικητικές θα έπρεπε να επεκταθούν και σε αποχή από τις επιτροπές ΠΠΑΕ κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Στη δευτερολογία του ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αρέθας έθεσε και άλλες διεκδικήσεις των μηχανικών του Δημοσίου που πρέπει να τεθούν σε άμεσες κινητοποιήσεις όπως:

1) να αναπροσαρμοστεί σε  σωστή βάση η αμοιβή των εκτός έδρας μετακινήσεων των Μηχανικών του Δημοσίου (που είναι επιεικώς εξευτελιστική )

2) η ένταξη των Μηχανικών του Δημοσίου σε κλαδικό και όχι στο ισοπεδωτικό ενιαίο που είναι ενταγμένοι σήμερα.

Σε αυτές τις επισημάνσεις ο πρόεδρος της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Δημήτρης Πετρόπουλος εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ υποσχέθηκε να το συζητήσει για μελλοντικές κινητοποιήσεις με το αίτημα του κλαδικού μισθολογίου και ο αντιπρόεδρος της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Κώστας Σάσσαλος ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο  η συζήτηση για  την αναπροσαρμογή  της αμοιβής των εκτός έδρας μετακινήσεων των μηχανικών του Δημοσίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση