Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ διοικητικό προσωπικό του Π.Θ. και Σωματείο Καθαριστριών/τών Ν. Μαγνησίας
Κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ διοικητικό προσωπικό του Π.Θ. και  Σωματείο Καθαριστριών/τών Ν. Μαγνησίας

Κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ διοικητικό προσωπικό του Π.Θ. και Σωματείο Καθαριστριών/τών Ν. Μαγνησίας

Κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ τάσσονται τόσο το διοικητικό προσωπικό του Π.Θ. όσο και το Σωματείο Καθαριστριών/τών Ν. Μαγνησίας, καταγγέλλοντάς την για -παρωδία με εξπρές διαδικασίες. 

ιοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ιοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συντασσόμενο με την απόφαση της ομοσπονδίας μας (ΟΔΠΤΕ) καθώς και την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που αποφάσισε ένα – κατ' όνομα μόνο – «» λίγων ωρών στις 25 Φλεβάρη στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι ς. Ένα συνέδριο «ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε», με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου ούτε καν εξωραϊστικού συλλόγου υπό τη “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της για την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Ανήγγειλαν μάλιστα ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία για το συνδικαλιστικό κίνημα θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης (!), ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (!) και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (!) με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών
δυνάμεων.

Και όλη αυτή η κινητοποίηση … στρατού και αεροπορίας για να κρατήσουν την καρέκλα τους και τους παχυλούς μισθούς τους ο Παναγόπουλος και η παρέα του!
Θεωρούμε ότι είναι υπόθεση όλων μας η τήρηση των καταστατικών και οι δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Κανέναν δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο το “πραξικόπημα” που επιχειρεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμε και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών/τών Ν. Μαγνησίας

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών/τών Ν. Μαγνησίας, καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες  και μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διορισμένης ΓΣΣΕ (ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου) που προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία-εξπρές. Ένα κατ' όνομα «συνέδριο» λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι ς, με διάρκεια τόσο-όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της.

Σωματεία και εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης ΝΔ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Το Συνέδριο που επιδιώκουν να γίνει, έχει μόνο στόχο να βάλουν «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Δεν τους αρκεί πλέον ούτε η στήριξη μιας αντεργατικής ς που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου. Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα. Το εργατικό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω, δεν υποτάσσεται στις ορέξεις των συμβιβασμένων ηγεσιών, δεν τρομοκρατείται με την παρουσία μπράβων, ποινικών, ούτε με την κρατική καταστολή.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που προβλέπει όλες τις διαδικασίες όσο αφορά τη νομιμοποίηση των συνέδρων, να γίνει ουσιαστική συζήτηση, να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι όπως έγινε πρόσφατα στο Συνέδριο του ΕΚ Αθήνας. Για να παρθούν οι αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης κατά των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης και για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης που πάει να καταργήσει η κυβέρνηση με την νέα αντιασφαλιστική μεταρ που συζητιέται στη Βουλή αυτές τις μέρες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση