Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Καμία δέσμευση της «Μαρινόπουλος» για τους μισθούς
Καμία δέσμευση της «Μαρινόπουλος» για τους μισθούς

Καμία δέσμευση της «Μαρινόπουλος» για τους μισθούς

Στο… δικστήριο πρέπεμψε τους εργαζομένους της «Μαρινόπουλος» η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και να αναζητηθεί λύση για την καταβολή των μισθών του Δεκεμβρίου.

Με άλλα λόγια, η διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των εργαζομένων, τους είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα εκδοθεί η πολυπόθητη απόφαση που θα επικυρώνει ή θα απορρίπτει τη εξυγίανσης.

Υστερα από αυτή την εξέλιξη και με το δεδομένο ότι ούτε η «Σκλαβενίτης» στην παρούσα φάση ούτε οι τράπεζες ρίχνουν στη Μαρινόπουλος άλλα , οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, χωρίς να αποκλείουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι μεταξύ των εργαζομένων υπάρχουν διαφωνίες, καθώς το σωματείο της Βόρειας Ελλάδας εμφανίζεται πιο αποφασισμένο να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε σύγκριση με το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις Carrefour – Μαρινόπουλος και Dia. Εκπρόσωποι του τελευταίου, μιλώντας στην «Κ», υποστήριξαν ότι θα υπάρξουν κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, με την απεργία μάλλον να αποτελεί την κορύφωση αυτών, διατυπώνοντας παράλληλα επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα αλλά κυρίως για τη σκοπιμότητα αυτής στην παρούσα φάση.

Την ίδια ώρα νομικοί κύκλοι με άμεση γνώση της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία ένδειξη για τον χρόνο έκδοσης της δικαστικής απόφασης, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν, με βάση την προηγούμενη εμπειρία τους, να υπάρξουν εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι όσο γρηγορότερα εκδοθεί η απόφαση, και υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα εγκρίνει τη εξυγίανσης ως έχει και χωρίς αστερίσκους –ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλεισθεί–, τόσο ταχύτερα θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της «Μαρινόπουλος» στη «Σκλαβενίτης». Αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης, την αποπληρωμή των προμηθευτών (μετά το «» του 50%) και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Επιπλέον, εάν η απόφαση δεν έχει εκδοθεί έως τις 30 Ιανουαρίου , τότε λήγει η αυτόματη τετράμηνη αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που χορηγείται στην περίπτωση κατάθεσης συμφωνίας εξυγίανσης βάσει του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Συνέχιση της ς από τους πιστωτές μπορεί να χορηγηθεί, απαιτείται όμως η κατάθεση σχετικής αίτησης από την πλευρά της «Μαρινόπουλος» και η αποδοχή της από το Πτωχευτικό Δικαστήριο.

Η καταληκτική προθεσμία, εξάλλου, που έχει τεθεί για την ολο της συναλλαγής, ήτοι η 14η Φεβρουαρίου , μετά την οποία η «Σκλαβενίτης» θα αποσύρει το ενδιαφέρον της, δεν είναι πλέον τόσο μακριά.

Εντός των προθεσμιών, από την άλλη, αναμένεται να είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την υπόθεση της «Μαρινόπουλος» να βρίσκεται στη δεύτερη φάση, στη λεγόμενη φάση της πλήρους διερεύνησης, όπου εξετάζεται αν και σε ποιες περιοχές η εξαγορά από τη «Σκλαβενίτης» οδηγεί σε πολύ υψηλά μερίδια αγοράς.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση