Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα του ΕΚΒ σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους για συμμετοχή στη ΔΕΘ
Κάλεσμα του ΕΚΒ σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους για συμμετοχή στη ΔΕΘ

Κάλεσμα του ΕΚΒ σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους για συμμετοχή στη ΔΕΘ

Όλη την εργατική τάξη, τους ανέργους και τους συνταξιούχους κάλεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου.

“Είναι πολιτική απάτη να διαμηνύει ο ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, όταν ο ίδιος έχει ψηφίσει δύο και από τα υπουργεία βγήκαν εκατοντάδες εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις για την καταστρατήγηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.

Θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουμε και να μπορέσουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας στην επ όλων των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην προ μνημονίων εποχή το 2009, των όρων αμοιβής προ του 2009 και την κατάργηση των νόμων που μείωσαν τους μισθούς της ς Γενικής Συλλογικής Σύμβασης» τόνισε ο Θαν. Παπαδημόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ είπε ότι οι εργαζόμενοι αξιώνουν καλύτερη Υγεία, Παιδεία και για ενίσχυση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών και του ΦΑ, για να μπορέσουν να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη και τη φοροκλοπή, την παράνομη , καθώς και πλήρη και σταθερή εργασία με οκτάωρο και πενθήμερο και με όλα τα δικαιώματα που έχουν υφαρπάξει τα μνημόνια και που συνεχίζονται.

Ο κ. Παπαδημόπουλος  ανέφερε ακόμη ότι εξαγγέλλει ο και ότι γίνεται, θα γίνει μετά την πίεση της εργατικής τάξης και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά σε κάθε κινητοποίηση που γίνεται, ώστε να επανέλθουν οι αξιοπρεπείς εργασιακές με ικανοποιητικές αμοιβές.

Για τις κλαδικές συμβάσεις

Για τις κλαδικές συμβάσεις που εξαγγέλθηκαν, ο πρόεδρος του ΕΚΒ  δήλωσε ότι αναμένεται να υπογραφούν και να κηρυχθούν υποχρεωτικές, ωστόσο όσο είμαστε υπό εποπτεία δεν είναι απόλυτο ότι θα εφαρμοστούν.

Όπως ανέφερε, πρέπει να δούμε και το θεσμικό πλαίσιο, διότι και να κηρυχθούν υποχρεωτικές δεν σημαίνει ότι το 2019 θα έχουμε υποχρεωτικές κλαδικές συμβάσεις.

Ο Θαν. Παπαδημόπουλος  εκτίμησε ότι πρόκειται για προεκλογικό τέχνασμα και παροχολογία, ενόψει ΔΕΘ, καθώς η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τη δυσαρέσκεια και τόνισε ότι οι συνδικαλιστές είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και ζητούν επ του νομικού πλαισίου του 2009 για την υποχρεωτικότητα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο γραμματέας του ΕΚΒ

Ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου κάλεσε τον κόσμο να πάει το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ στη , με την αναχώρηση των λεωφορείων από το δημαρχείο Βόλου.

Όπως είπε, η συμμετοχή όλων στο άγαλμα Βενιζέλου, θα δώσει την απάντηση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ενώ έδωσαν την προσδοκία στον κόσμο ότι κάτι θα αλλάξει, όλα είναι ένα ψέμα, όπως γίνεται με τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ εδώ και τρία χρόνια.

Ο γραμματέας του ΕΚΒ τόνισε ότι η Πολιτεία δεν έκανε κάτι σωστό για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη που περιμένουν όλοι και θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και δικαίωμα στην εργασία και για όσους σήμερα είναι στην ανεργία.

Ικανοποιητικό  το ενδιαφέρον

Σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το ενδιαφέρον των εργαζομένων και όχι μόνο για μετάβαση στη Θεσσαλονίκη είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητικό και εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι πέρυσι.

Όσοι επιθυμούν να πάνε στη συμπρωτεύουσα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή το αργότερο στη Γραμματεία του ΕΚΒ (τηλ. 24210 24735), ενώ ένα θα ξεκινήσεις στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου από το Δημαρχείο Βόλου, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, ενώ τα υπόλοιπα θα αναχωρήσουν στις 14.30 από το Δημαρχείο Βόλου.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη θα μεταβούν με λεωφορεία και τρίτεκνες οικογένειες, με διαφορετική από το Δημαρχείο αφετηρία.

Το Εργατικό Κέντρο διαβεβαιώνει ότι όποιος θελήσει να πάει στη Θεσσαλονίκη, θα μεταφερθεί και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση