Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή  στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Σε υλοποίηση της ς, που πήρε η διοίκηση του ΕΚΒ (30/07/2019), απευθύνει κάλεσμα για όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή, στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο της ΓΣ, που θα γίνει το Σάββατο 07/09/2019 στις 6.00 μ.μ., στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου το ΕΚΒ αναφέρει: “Με την κινητοποίηση στέλνουμε αποφασιστικό πως δεν θ' ανεχτούμε τη συνέχιση των πολιτικών που διατηρούν το και τις πρακτικές απαξίωσης της εργασίας, της συλλογικής εκπροσώπησης και της υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων, συλλογικών και ατομικών, που υποβαθμίζουν και άλλο το βιοτικό μας επίπεδο.

ΑΓΩΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ανατροπή στην πράξη και με όμο του περιβάλλοντος εργασιακής απορρύθμισης, που επιβλήθηκε από τα διαδοχικά μνημόνια και τα νεοφιλελεύθερα μέτρα πολιτικής, τα οποία ευνόησαν την εργοδοτική αυθαιρεσία και συντόνισαν την επίθεση στα συλλογικά εργατικά δικαιώματα, οδηγώντας στην κατεδάφιση των μισθών,  στις απολύσεις, στην επισφαλή και αδήλωτη εργασία, στην εργασιακή ομηρία, στην ανεργία, στη φτωχοποίηση και στον κοινωνικό αποκλεισμό του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ παράλληλα, τη Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι θα μας βρει απέναντι οποιαδήποτε επιχείρηση απαξίωσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος και κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας, όπως επιχειρεί να κάνει ο κ. Βρούτσης, «εισάγοντας», διαβλητές και ύποπτες φιλεργοδοτικές πρακτικές (ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών στελεχών, ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις απεργίες, κλπ)!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις, προστασία επαγγελματικών ειδικοτήτων και σύνδεση με επαγγελματικά δικαιώματα, εργασία με και ασφάλεια
  • Κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου στην αρμοδιότητα των εθνικών κοινωνικών εταίρων, αποκατάσταση του συνόλου του περιεχομένου και της καθολικής δέσμευσης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και σεβασμός των αποτελεσμάτων της.
  • Δίκαιο, βιώσιμο και καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλισης και ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών, της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων. Εξασφάλιση της ανεμπόδιστης δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Αποτελεσματική πρόσβαση σε ταχείες διαδικασίες επίλυσης των εργατικών διαφορών είτε διοικητικές (ελεγκτικοί μηχανισμοί) είτε δικαστικές. Ανεξαρτησία, ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του πρ.-ΕΤΑΜ – .
  • Θεσμοθέτηση σε διαρκή βάση του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος είχε καταργηθεί σε βάρος της ς των εργατικών θέσεων και διεκδικήσεων.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Πολιτικές ανάπτυξης, για τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την αξιοποίηση όλων των υλικοτεχνικών υποδομών και του ντόπιου εργατικού δυναμικού. Πολιτικές, που να βγάζουν την περιοχή μας, από το πολύχρονο μνημονιακό τέλμα της ύφεσης.
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της εργοδοτικής ασυδοσίας, με ενίσχυση και όχι υποβάθμιση των Ελεγκτικών Μηχανισμών (ΣΕΠΕ).”

Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν που θα ξεκινήσουν στις 14:30, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν στην Γραμματεία του ΕΚΒ και στο τηλ. 24210-24735 μέχρι την Παρασκευή 06/09/2019 το απόγευμα, στις 19:00.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση