Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα του ΕΚΒ για δυναμικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Κάλεσμα του ΕΚΒ για δυναμικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Κάλεσμα του ΕΚΒ για δυναμικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Μετά από τρία χρόνια παραπλάνησης των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού, ήρθε η ο κ. Τσίπρας να πάρει την απάντηση που του πρέπει.Στις 8 Σεπτεμβρίου, στα τρίχρονα «γενέθλια» από την προεκλογική πολιτική του στη ΔΕΘ,  θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ (ώρα 6 μ.μ., στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου) για να τον «προϋπαντήσουμε» με τις δικές μας θέσεις.

Οι ψευτιές της Κυβέρνησης ότι τα μνημόνια δήθεν τελείωσαν τον Αύγουστο και ότι έρχεται στη Χώρα ανάπτυξη πρέπει να πάρουν απάντηση! Πρέπει ο κ. Τσίπρας και οι συγκυβερνώντες να αντιληφθούν ότι το θράσος τους να εμφανίζονται ως σωτήρες, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτό από τα θύματα της μεταλλαγμένης πολιτικής του.

Γνωρίζει, αλλά το αποκρύπτει ο κ. Τσίπρας, ότι η «ανάπτυξη»  που επαγγέλλεται περνάει μέσα από περαιτέρω καρατόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ακόμη, όμως, και αν καμώνεται ότι το ξεχνά, σπεύδουν οι καλοί φίλοι του, οι Θεσμοί και με τις στυγνές τους τού το θυμίζουν! Οι αξιώσεις τους, με τη μορφή συνεχών «συστάσεων» προς την Κυβέρνηση, για καμιά παρέκκλιση από τις «μεταρρυθμίσεις» και τη δημοσιονομική πειθαρχία, προοιωνίζονται αυτά ακριβώς που θ' ακολουθήσουν:

Περαιτέρω λιτότητα, νέες περικοπές συντάξεων, νέα κίνητρα προς τους εργοδότες, με μείωση του εργασιακού κόστους! Το τι σημαίνει, τώρα, «μείωση του εργασιακού κόστους» οι εργαζόμενοι το ξέρουμε καλά και από πρώτο χέρι! Απολύσεις, μισθοί πείνας, υποαπασχόληση, με αμοιβές και ωράρια «λάστιχα», κατάργηση του πενθήμερου και της Κυριακάτικης αργίας, πλήρη κατεδάφιση του Ασφαλιστικού κλπ!

Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε στην Κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα προσωπικά, είναι μία: Όχι άλλα ψέματα, κε Πρωθυπουργέ, όχι άλλες αναπτυξιακές «φούσκες» στις πλάτες μας!

Η πρόσφατη Εθνική τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, αλλά και η μεγάλη καταστροφή από τις πλημμύρες στη Μάνδρα είναι η άλλη τραγική όψη της κρίσης. Δυστυχώς, και αυτές τις ψεις και την απουσία ουσιαστικής κυβερνητικής πολιτικής τις πληρώνουν αθώοι συνάνθρωποί μας, με βαρύτατο τίμημα την ίδια τους τη ζωή και τις περιουσίες τους!

Η Χώρα, περιδινίζεται αφημένη στο έλεός της, στην οικονομική, αναπτυξιακή και, δυστυχώς πλέον, και στην ανθρωπιστική και προνοιακή της καταστροφή και ο κ. Τσίπρας αυτοπαρουσιάζεται καμαρώνοντας ως …Μεσσίας της!

 Ανεβαίνουμε στη ΔΕΘ για να  τον αφυπνίσουμε!

 Η συμμετοχή στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, στις 8 του Σεπτέμβρη (στις 6 μμ, στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου) πρέπει να στείλει ηχηρότατο μήνυμα καταδίκης της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης , καθώς και μήνυμα αποφασιστικότητας για την ανατροπή της.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

 

  • H άρση ΟΛΩ των αντεργατικών όμων, που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.
  • Άμεση επ των Συλλογικών Συμβάσεων
  • Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού.
  • γηση του ασφαλιστικού τερατουργήματος του Α.

Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν που θα ξεκινήσουν στις 14:30, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.

Οι συμμετοχής πρέπει να γίνουν στην Γραμματεία του ΕΚΒ και στο τηλ. 24210-24735 εγκαίρως και μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση