Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Kάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στη Γενική Πανελλαδική Απεργία
Kάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στη Γενική Πανελλαδική Απεργία

Kάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στη Γενική Πανελλαδική Απεργία

Kάλεσμα  απευθύνει το Ε. Κ. Βόλου σε  Σωματεία-μέλη του και όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας, για ν’ αποτελέσει η μεθαυριανή 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία γενικευμένη εργατική και κοινωνική καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, η απεργία είναι έκφραση δυσφορίας γιατην κατάθεση προς ψήφισηστη Βουλή ενός ακόμη αντεργατικού – αντικοινωνικού Προϋπολογισμού, ο οποίος αποτυπώνει την βούληση της Κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας που αξιώνουν οι Δανειστές. Πρόκειται για Προϋπολογισμό κοινωνικής αναλγησίαςκαι εξαθλίωσης, που βάζει για άλλη μια φορά στη μνημονιακή «μυλόπετρα» τα εισοδήματα των φτωχών, αφήνοντας απείραχτο το μεγάλο Κεφάλαιο.

«Ο κόσμος της εργασίας, ο άνεργος, ο συνταξιούχος αδυνατούν, πλέον, να πορευτούν στο αύριο, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη εργασία γίνονται κανόνας.
Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον τα Συνδικάτα στοχοποιούνται, με προφανή στόχο να περιοριστεί η δράση τουςκαι να φιμωθούν. Η προσπάθεια αλλαγής του Συνδικαλιστικού Νόμου παραμένει βασικό προαπαιτούμενο της μνημονιακής συμφωνίας και αυτό από μόνο του τα λέει όλα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με την απεργία της Πέμπτης, το ΕΚΒ και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας στέλνουν προς την Κυβέρνηση μήνυμα, αξιώνοντας το σταμάτημα του συνεχιζόμενου επικίνδυνουμνημονιακούτης κατήφορου, αλλά και καθιστώντας σαφές πως δεν πρόκειται να ανεχτούντην επιχειρούμενη φίμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, με το νέο Νόμο, που επιχειρεί να περιορίσει τις απεργίες.

Οι εργαζόμενοι, τονίζει, διεκδικούν την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων στο προ μνημονίων θεσμικό πλαίσιο, που θα καθιστά ξανά υποχρεωτική την εφαρμογή τους, αποφασισμένοι να δυναμώσουν τον αγώνα τους, ώστε όλα τα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι τώρα και αυτά που επιχειρούν να παρθούν, μετά την γ’ αξιολόγηση, να ακυρωθούν μέσα από τον αγώνα τους.

Τα  Σωματεία
Τέλος κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης απευθύνουν το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Μαγνησίας και το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνητών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντικαθιστά τον ενεργοβόρο φωτισμό δρόμων με 7.700 οδοφωτιστικά τύπου LED… - https://t.co/IqkUPbKohc -

  • Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων ύψους 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας… - https://t.co/68GBjIOVaB -

  • Δυνάμεις της αμερικανικής 101 Combat Aviation Brigade στο Στεφανοβίκειο του Βόλου - https://t.co/djOKT1x484 -

"Αλιεύοντας" την είδηση