Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην απεργία
Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ μεθαύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και τη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 10 το πρωί, απηύθυναν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντίνης και τα μέλη του Δ.Σ. Λεωνίδας Αναστασίου και Γιώργος Μαγιάκος.
Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί τα μέλη της ΑΔΕΔΥ τόνισαν ότι η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
Μάλιστα τόνισαν ότι  τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση στο χώρου του Δημοσίου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές περί επιτελικού κράτους, που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις προηγούμενων δεκαετιών, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις που στοχεύουν σε ένα κράτος που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρίες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνεται κυρίως προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, στο δημόσιο τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, κάτι που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και το οποίο οι αγώνες των υπαλλήλων δεν επέτρεψαν να εφαρμοστεί.
«Η έξοδος από αυτό το τέλμα είναι εφικτή, απαιτεί αγωνιστική, ενωτική δράση ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα, στο νεοφιλελευθερισμό και στο ρατσισμό, αλλά και σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, που κάλεσε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 10 το πρωί.
Για το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ προκήρυξε απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ο Φιλ. Κωνσταντινίδης απάντησε ότι οι Ομοσπονδίες δεν κατάφεραν το αυτονόητο, ενώ τοπικά είπε ότι ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Βόλου είχαν πάντα κοινό βηματισμό. Όπως εξήγησε, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κινητοποίηση για την αξιολόγηση πριν 1,5 μήνα και κάλεσε και τις άλλες Ομοσπονδίες, αλλά η ΓΣΕΕ εκτίμησε ότι έπρεπε να γίνει κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό.
Το μέλος της ΑΔΕΔΥ Λεωνίδας Αναστασίου είπε ότι ο χώρος της υγείας πλήττεται από τις πολιτικές αυτές με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση και τόνισε ότι στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου έχει πέσει το βάρος της υγειονομικής περίθαλψης, γίνεται τιτάνιος αγώνας για να βγει η χρονιά, καθώς ο προϋπολογισμός έχει εξαντληθεί και οριακά θα βγουν υλικά και φάρμακα.
Ο Γιώργος Μαγιάκος, εργαζόμενος στο Δήμο Βόλου τόνισε επίσης τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που έχουν επιπτώσεις στις υπηρεσίες που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, ενώ τόνισε ότι λόγω της μη υπογραφής συλλογικών συμβάσεων στους Δήμου υπάρχει αβέβαιο εργασιακό μέλλον.
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών, με προώθηση προγράμματος μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, για κάλυψη αναγκών στην υγεία, στην εκπαίδευση στον πολιτισμό, στην αυτοδιοίκηση, στα ασφαλιστικά ταμεία, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στις κοινωνικές υπηρεσίες, να σταματήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης δομών και εργαζομένων, να καταργηθεί η ενοικιαζόμενη εργασία, η μερική απασχόληση, η ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, με κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών, με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας.
Ακόμη  ζητά γενναία αύξηση των δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, και για Δημόσιες επενδύσεις, κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα, να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή. Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση της φορολογίας για τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους και τους χαμολοσυνταξιούχους.
Τέλος, οι δημόσιο οι υπάλληλοι λένε όχι στη του τραπεζικού κεφαλαίου και στις Δημόσιες χρηματοδοτήσεις στον τραπεζικό τομέα και ζητούν δωρεάν Δημόσια και υψηλής ποιότητας Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη, Ασφάλιση, Κοινωνική Πρόνοια και Πολιτισμό για όλους. Δημόσιες Μεταφορές, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες με χαμηλό κόστος και κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση