Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζικότητα στο συλλαλητήριο
Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζικότητα στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζικότητα στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα για μαζικότητα και δυναμικό παρών στην πανελλαδική συγκέντρωση που προγραμματίζεται στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, απηύθυναν οι στην πανθεσσαλική που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόλο στο ΤΕΕ Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΑΕ Θαν. Κοντονίνας ανέφερε ότι οι έχουν κάνει πάνω από 130 κινητοποιήσεις και στις 15 Δεκεμβρίου στο ,  θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και είπε: “ο Νόμος δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί είναι θανατηφόρος για την κοινωνική ασφάλιση”.
Ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρ. Κολοβός, τόνισε: “Σήμερα οι συνταξιούχοι είναι σε αναβρασμό. Έχουν μεγάλες ευθύνες οι κυβερνήσεις που έχουν φτάσει τους συνταξιούχους σε αυτή την κατάσταση κι αντί να δώσουν ουσιαστικές λύσεις θέλουν τους συναδέλφους να κάνουν αγωγές για να πάρουν πίσω αυτά που τους έχουν αφαιρέσει. Είναι δικά μας ξέρουν οι κυβερνήσεις τι μας έχουν αφαιρέσει και λέμε καμία αίτηση ή αγωγή όπως με πολιτικές αποφάσεις μας τα πήραν  έτσι με πολιτικές αποφάσεις  α τα επιστρέψουν”.
Ο κ. Κολοβός πρόσθεσε: “Κάτω από την πίεση του αγώνα σήμερα αναγκάζονται να πάρουν πίσω το μέτρο που είχαν πάρει για 1η του 2019. Ο Νόμος Κατρούγκαλου δεν αφορά μόνο το 2019 τα 12 δισ. που θα κόψουν από τους συνταξιούχους, αφορά μέχρι το 2022 . Μπορεί φέτος που είναι και οι εκλογές και τους βλέπουν  (συνταξιούχους) ως πελάτες αναγκάζονται να κάνουν τον ελιγμό αλλά το 2020 – 2021 και 2022 θα εφαρμόσουν το μέτρο γιατί το έχουν συμφωνήσει οι ”.
Η  Φωτεινή Βάρνα από τους συνταξιούχους  ΙΚΑ Λάρισας, επεσήμανε: “με την επιμονή και καταφέραμε να επιβάλλουμε τα αιτήματα στην και την ”.
Η ίδια αιρέτισε όσους συμμετείχαν στο στη Θεσσαλονίκη κι ήταν και πολλές γυναίκες κι όπως είπε “αυτό δείχνει ότι μας εμπιστεύονται οι συνάδελφοι και θα έχουμε αποτελέσματα.”
Ο αναπληρωτής γεν. γραμματέας συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας Λέανδρος Μάκκας, ανέφερε ότι από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει 148 κινητοποιήσεις, χαρακτηρίζοντας λαιμητόμο τα μέτρα της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους.
Τέλος, ο Γιάννης Γαλλιός γεν. γραμματέας Συλλόγου πολιτικών συνταξιούχων δημοσίου Λάρισας, τόνισε ότι το ζητούμενο είναι όχι η αναστολή του Νόμου αλλά η κατάργησή του κι αυτό θα γίνει εντός του κοινοβουλίου. Όπως ανέφερε “συζήτηση θα κάνουμε και για τα αναδρομικά που τα δικαστήρια δικαιώνουν τους συνταξιούχους αλλά η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις. Η κυβέρνηση μοιράζει αντίδωρα από τα καρβέλια που μας πήρε από τα τραπέζια μας”.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση