Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κάλεσμα συνταξιούχων για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Κάλεσμα συνταξιούχων για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κάλεσμα συνταξιούχων για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κάλεσμ για συμμετοχή στο πανελλαδικό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα, στις 5.00 μ.μ. στα Προπύλαια, απηύθυναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου  στο ΕΚΒ , εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων. Την ημέρα του συλλαλητηρίου θα αναχωρήσουν στις 12 το μεσημέρι από το για την Αθήνα, λεωφορεία που θα μισθωθούν.

Οι συνταξιούχοι χαρακτήρισαν ψίχουλα όσα  δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο πρωθ στους χαμηλοσυνταξιούχους ενόψει των Χριστουγέννων, επισημαίνοντας ότι τους αφαίρεσε πολλαπλάσια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας, είπε πως το 2016 από τους συνταξιούχους αφαιρέθηκε ποσό 870 εκ. ευρώ από και τώρα “θα μας δώσουν 617.000.000 ευρώ και πρόσθεσε: « Δεν λέω ότι αυτό δεν αποτελεί βοήθεια για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά δεν πρόκειται για παντεσπάνι, αλλά για ξεροκόμματο».Επίσης ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι έχασαν από τα μνημόνια 45 δισ. ευρώ  συν τα αποθεματικά των ταμείων ( ποσό που φθάνει τα 100 δισ. ευρώ) και συμπλήρωσε:  «Θα πρέπει οι συνάδελφοι να σηκωθούν από τους καναπέδες και να βγουν στους δρόμους, αρχής γενομένης από το της Πέμπτης».

Ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, Κώστας Λαούδης, τόνισε ότι θα πρέπει οι συνταξιούχοι μαζικά να στείλουν  ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν αδειάσει το όλων,  χαρακτηρισε  σκληρά  ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου Άγγελος Κωνσταντίνου, τονίζοντας: «Ο λαός υποφέρει και εμείς πρέπει να πολεμήσουμε την κυβέρνηση με τον αγώνα μας».

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας σημείωσε πως   και άλλα συνταξιουχικά σωματεία πρέπει να συμμετέχουν στον αγώνα για να υπάρξει αποτέλεσμα. “Ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει ύψους 1.600.000.000 δισ. ευρώ από το σύστημα μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων. “Οι νέοι συνταξιούχοι θα έχουν μείωση 37%. Σε μας τους παλιούς η μείωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ως μια γροθιά να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση που μας εμπαίζει και μας κοροϊδεύει” επισήμανε.

Τέλος ο Θανάσης Μούτος από το Σύλλογο συνταξιούχων της ΑΓΕΤ επισήμανε ότι οι περικοπές δεν θα σταματήσουν μέχρι να φθάσουν οι συντάξεις τα 360 ευρώ. “Συνυπεύθυνοι για την κατάντια μας  θα είμαστε εμείς αν καθίσουμε στον καναπέ. Οι συνάδελφοι πρέπει να συμμετέχουν και όχι μόνο να μας βρίζουν και να κάνουν κριτική τι κάναμε εμείς ως διοικήσεις”.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση