Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα συμπαράστασης από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας
Κάλεσμα συμπαράστασης από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

Κάλεσμα συμπαράστασης από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

To καλεί όλους τους εργαζομέ στους δήμους του Νομού  να συμμετάσχουν στη την Παρασκευή 22/7/2016 και σε συγκέντρωση έξω από το στις 9.00 π.μ., για να εκφραστεί οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά η αγωνιστική συμπαράσταση στους Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα, που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο .

Σύρονται και αυτοί, όπως και εκατοντάδες άλλοι  συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος,  στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την ανυπότακτη στάση τους στην εφαρμογή των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων την περίοδο των πολυήμερων κινητοποιήσεων του 2012 ενάντια στις διαθεσιμότητες- της τότε τρικομματικής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ς. Αυτό αρκούσε για να μπουν στο στόχαστρο της τότε Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη, που με τις δηλώσεις στελεχών της στα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης μας έστρωσε το  έδαφος για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους για την απεργιακή περιφρούρηση του Αμαξοστασίου στις 26/11/2012.

Τη σκυτάλη των διώξεων πήρε και  συνεχίζει επάξια και η σημερινή «μνημονιακή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  επαληθεύοντας τη ρήση «Το έχει συνέχεια», κυρίως όταν πρόκειται να τσακιστούν λαϊκά  και εργατικά δικαιώματα, ενώ την ίδια περίοδο μεθοδεύουν την παραγραφή των αδικημάτων της Υπόθεσης SIEMENS. Η δίκη αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου δρομολογείται κατά απαίτηση του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των άλλων «θεσμών» η απελευθέρωση την απολύσεων, η θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (λοκ άουτ), το πετσόκομμα του δικαιώματος στην απεργία, η κατάργηση κάθε είδους συλλογικής σύμβασης.

Παράλληλα, προωθούνται ταχύτατα ο Μηχανισμός Κινητικότητας στο Δημόσιο, η προώθηση της συνδεδεμένης με το Μισθολόγιο Αξιολόγησης, η απειλή για την περικοπή Βαρέων και Ανθυγιεινών και άλλων επιδομάτων και η ενεργοποίηση του «Αυτόματου Κόφτη» των αποδοχών.

Σ' αυτό το πλαίσιο,   αποκτά ιδιαίτερη σημασία η όσο το δυνατόν πιο πλατιά αλληλεγγύη στους διωκόμε συναδέλφους μας, ώστε να καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων ο αυταρχισμός και η καταστολή, η ποινικοποίηση των αγώνων μας, με τη συνέργεια μάλιστα των δημοτικών αρχών, που στόχο έχουν την εμπέδωση κλίματος γαλέρας στους χώρους δουλειάς, για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Καλούνται λοιπόν όλοι  όσοι πιστεύουν στους συλλογικούς  αγώνες  για τα δικαιώματα  να δώσουν δυναμικό «παρών» την Παρασκευή 22/7/2016, στις 9.00 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση