Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα Σωματείου Υγειονομικού Προσωπικού στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς
Κάλεσμα Σωματείου Υγειονομικού Προσωπικού στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα Σωματείου Υγειονομικού Προσωπικού στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμ στη συγκέντρωση της Πρωτομγιάς τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, απηύθυνε σε σημερινή συνέντευξη τύπου το Σωματείο Υγειονομικού Προσωπικού.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Σωματείου Σμαράγδα Λιάτσικου, η γραμματέας Αικατερίνη Λιάγκουρα, η Μελπομένη Αβραμίδου και η αντιπρόεδρος Ελένη Κόγια κι αναφέρθηκαν στα προβλήματα του κλάδου, όπου οι εργαζόμενοι είναι 2-4 μήνες.

Όπως τονίτηκε, οι αποδοχές των εργαζομένων μετά την κρίση μειώθηκαν μέχρι και 40% με ατομικές συμβάσεις που κλήθηκαν να υπογράψουν, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν να λαμβάνουν μισθούς από δύο ως τέσσερις μήνες, ανάλογα με την κλινική που εργάζονται.

Μεγαλύτερο πρόβλημα για τον κλάδο των υγειονομικών αποτελούν οι οφειλές του ΕΟΠΠΥΥ που ανέρχονται σε με ποσά.

Το Σωματείο Υγειονομικού Προσωπικού αποτελούν 300 μέλη από τους περίπου 700 που εργάζονται στον κλάδο υγείας στη .

Για την Εργατική

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Σμαράγδα Λιάτσικου, σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 131 χρόνια από τη μέρα που η εργατική τάξη ύψωσε το ανάστημά της και επέβαλε με τους ηρωικούς αγώνες της το 8ωρο ως αφετηρία για μια σειρά κατακτήσεις τον 20ο αιώνα.

Το Σωματείο καλεί τους αργάτες, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και νέους που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ των «πολλών ταχυτήτων», της εξουσίας των μονοπωλίων που υπηρετούν πολιτικές ηγεσίες ψηφίζοντας μνημόνια.

«Καλούμε και οργανώνουμε ένα λαϊκό κίνημα το οποίο με πρωτοπόρο την εργατιά θα ανατρέψει το παρόν και θα διεκδικήσει ένα καλύτερο .

Τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης», δήλωσε η κα. Λιάτσικου.

Οι υγειονομικοί αγωνίζονται ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων, στο φασισμό, στην και ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών (νερό και ρεύμα), στη λειτουργία επιχειρήσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και εκείνων που δεν τηρούν τους όρους προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέλος λένε όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων, στις νέες μειώσεις των μισθών, στη μείωση του αφορολόγητου, στο νέου κούρεμα των συντάξεων, στην εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης και στην καταστολή των εργατικών διεκδικήσεων με τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και τη θεσμοθέτηση της αντς από τους εργοδότες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση