Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα σε συγκέντρωση καταδίκης του ν/σ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Κάλεσμα σε συγκέντρωση καταδίκης του ν/σ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Κάλεσμα σε συγκέντρωση καταδίκης του ν/σ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουν το παρόν κείμενο εκφράζουν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Απαιτούν να αποσυρθεί άμεσα και διαμηνύουν  ότι δεν θα επιτρέψουν να μπει στον γύψο το δικαίωμά τους στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία.

Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 9 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο, στις 8:00 μ.μ.

Οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις και η αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας, του λιμενικού και της εισαγγελίας, που το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, θυμίζουν τις πιο μαύρες εποχές του τόπου μας. Οι διάφορες προβοκατόρικες ενέργειες αξιοποιούνται για να νομιμοποιηθεί ένα καθεστώς φίμωσης κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκησης, ακόμα και μια απλή συγκέντρωση εύκολα μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.

Το νομοσχέδιο έρχεται ως συνέχεια των νόμων της προηγούμενης ς για το χτύπημα της απεργίας και της μετατροπής του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα. Αποτελεί επικίνδυνη ένταξη της πρόσφατης απόφασης της Ε.Ε. που καταγράφει ως κίνδυνο, για την ασφάλειά της, τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αναγορεύει τον ριζοσπαστισμό ως μορφή βίας ανοίγοντας παράλληλα και τον δρόμο να χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική πράξη.

Έρχεται σε μία περίοδο που πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, που, σε κάθε κλάδο, η διεκδίκηση και ο αγώνας μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.

Η έχει μια επιλογή: α αποσύρει το νομοσχέδιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 8:00 μμ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τα σωματεία:

  1. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  3. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Μ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

  4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  5. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

  8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.(ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε – ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

    Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων εκφράζει την έντονη αντίθεση της στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και θα ξεκινήσει αύριο η συζήτηση του στην Βουλή, με το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις λαϊκές κινητοποιήσεις και βάζει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.

    Πρόκειται για ένα επικίνδυνο και αντιλαϊκό νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για το οποίο χύθηκαν ποτάμια αίματος.

    Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στα μέτρα της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή πολιτική τους που συνθλίβει τις ζωές μας, μειώνει το εισόδημα, τους μισθούς, οδήγησε σε συντάξεις πείνας.

    Ιδιαίτερα το αγροτικό κίνημα έχει τεράστια και πικρή εμπειρία από αυτή την καταστολή και τον αυταρχισμό με χιλιάδες αγροτοδικεία και καταδίκες, με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος να παλεύουμε για να καλυτερέψουμε την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας.

    Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ανάγει σε ρυθμιστή της κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης την αστυνομία η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαγορέψει οποιαδήποτε κινητοποίηση και συγκέντρωση.

    Αναγορεύεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε τέτοιες κινητοποιήσεις αφού όποιος συμμετέχει μπορεί να τιμωρηθεί με 1 ως 2 χρόνια και χωρίς το δικαίωμα έφεσης.

    Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους…”. Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται και ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες (άρθρο 14).

    – Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της Αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης (άρθρο 7, παρ. 4).

    – “Εξουσιοδοτείται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων” κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες (άρθρο 15).

    Σαφέστατα το νομοσχέδιο αφορά συνολικά το λαϊκό κίνημα και δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Έρχεται ως συνέχεια όλων όσων νόμων έχουν προηγηθεί με μοναδικό σκοπό να ανακόψουν την συνδικαλιστική δράση και τις κινητοποιήσεις.

    Ήδη με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η στους πλειστηριασμούς που θα γενικευτούν το επόμενο διάστημα σε κατοικίες, χωράφια, μαγαζιά, αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα και τιμωρείται με .

    Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νομοσχέδιου και οι κυβερνήσεις πως όσο συνεχίζουν την αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και εξαθλιώνει τον λαό πως οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, οι απεργίες, τα Μπλόκα της οργής, οι διαδηλώσεις όχι μόνο θα συνεχίζονται αλλά θα δυναμώνουν.

    Απαιτούμε το νομοσχέδιο να μείνει στα συρτάρια και στα χαρτιά και να είναι σίγουροι ότι θα το καταφέρουμε με την οργάνωση, την κοινή δράση, τους αγώνες μας που θα γενικευτούν το επόμενο διάστημα.

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου:  Ή θα είμαστε ελεύθεροι ή θα είμαστε ήσυχοι

 

Ο Θουκυδίδης στον “Περικλέους Επιτάφιο” στον διάλογο Αθηναίων-Μηλίων γράφει: «Ή Ελευθερία, ή ησυχία. Πρέπει να διαλέξετε. Ή θα είσαστε ελεύθεροι, ή θα είσαστε ήσυχοι. Και τα δύο μαζί δε γίνονται».

Η Ελευθερία δεν αποτελεί δώρο του Θεού ή της φύσης, αλλά κατάκτηση του ατόμου.

Καλούμε τους-ις Βολιώτες-ισσες ελεύθερους και όχι “ήσυχους” στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που οργανώνουν σωματεία, συνδικάτα και σύλλογοι, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 20.00.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας 

Προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Υπουργός ΠροΠο Χρυσοχοΐδης, που εισηγήθηκε την νομική απαγόρευση του δικαιώματος στη συνάθροιση, επιχειρεί την ύστατη ώρα να σουλουπώσει τις διατυπώσεις ενός σχεδίου νόμου που κόπιαρε από το νομικό οπλοστάσιο της επταετίας.

Προχωρώντας σε δήθεν διορθωτικές κινήσεις «εκδημοκρατισμού», αφαιρεί το ιδιώνυμο αδίκημα της συμμετοχής σε αυθόρμητη συνάθροιση του προτεινόμενου άρθρου 13 παρ. 1, ενώ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων προστίθεται η πρόβλεψη να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη Προέδρου Πρωτοδικών, ο οποίος εάν δεν έχει απαντήσει εντός 24ώρου, τεκμαίρεται ότι συναινεί στην απαγόρευση (!), την οποία φυσικά θα έχει προαποφασίσει η αστυνομία.

Καμία συναίνεση δεν μπορεί να υπάρχει στις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να προσδώσει τη φενάκη της όποιας «νομιμοποίησης» στον αντιδραστικό της κατήφορο.

Καμία αλλαγή ή αναδίπλωση δεν έγινε όσον αφορά στον πυρήνα του νομοσχεδίου που, εξακολουθεί να οδηγεί σε απονέκρωση και αδυναμία άσκησης το δικαίωμα στη διαδήλωση/συγκέντρωση, βάζοντας την αστυνομία θυροφύλακα της λαϊκής διαμαρτυρίας, δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Μεταξύ άλλων -και μετά τις αλλαγές- το νομοσχέδιο: α) καθιστά το δικαίωμα στη συνάθροιση από κανόνα (με βάση την ισχύουσα συνταγματική διάταξη) σε εξαίρεση, εξαρτώντας την άσκησή του από την άδεια (και πάλι) της αστυνομίας β) υποχρεώνει την ανακοίνωση οργανωτή, αστικά υπεύθυνου για κάθε απροσδιόριστη ζημία γ) εισάγει βαρύτατες ποινικές διατάξεις.

Μπροστά στις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει η προσπάθειά της να καταργήσει το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επιμένοντας να κατεβάσει σε ψήφιση ένα νομοσχέδιο που βάζει στο

στόχαστρο τους αγώνες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα κάθε προοδευτικού ανθρώπου.

Τους δηλώνουμε ότι αυτό το αντιδραστικό έκτρωμα δεν σώζεται. Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων ως έχει!

Με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα, ο λαός να αποκρούσει την επίθεση στα πιο θεμελιώδη του δικαιώματα, τη φίμωση της κοινωνίας.

Κείμενο της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Ως ΛΑΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ συμμετέχουμε στην Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση και καλούμε στη συγκέντρωση στη πλατεία Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 9/7/2020 ώρα 7.30.

Μαγνησίας: Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ν/σ που απαγορεύει τής διαδηλώσεις

Η Μαγνησίας είναι αντίθετη και ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου, που απαγορεύει ουσιαστικά τις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών και συλλογικών φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 9/7, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας

Σήμερα έρχεται στη βουλή ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά “μας κλείνει το στόμα”.Ενα νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Επιτίθεται στα λαικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

Ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ν. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9-7-2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.30μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση