Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα για συμμετοχή στο συνταξιουχικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συνταξιουχικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συνταξιουχικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συνταξιουχικό συλλαλητήριο που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στη απηύθυναν σήμερα έξι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας.Μάλιστα ζητούν από τους συναδέλφους τους να σηκωθούν από τους καναπέδες και να διεκδικήσουν αυτά που τους έχουν αφαιρεθεί τα χρόνια της κρίσης και όχι να προσφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία και να κάνουν αιτήσεις.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΑΕ-ΤΕΒΕ Αθ. Κοντονίνας είπε: “Ζητάμε να σηκωθούν από τον καναπέ και να διεκδικήσουν αυτά που μας έκοψαν. Μέχρι σήμερα κάναμε 130 κινητοποιήσεις . Τη Δευτέρα να διεκδικήσουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει. Και επίσης την χθεσινή τροπολογία που είναι για μας δούρειος ίππος. Σε μας δεν έχει να δώσει ούτε ένα ευρώ ενώ στους πάνω από 25.000 στον καθένα. Την αξιοπρέπειά μας διεκδικούμε και τα ζητάμε πίσω χωρίς καμία περικοπή. Όσον αφορά τις αιτήσεις αλλά και αυτή τη φορά λέμε στους συναδέλφους να είναι προσεκτικοί. Στις 400.000 άτομα έχουν προσφύγει και ακόμη δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος. Ό,τι έγινε τον Μάρτιο 2018 με την εισφορά ς και Αλληελγγύης …. Εμείς διεκδικούμε χωρίς αιτήσεις να μας δώσουν πίσω όσα παρακράτησαν. Τη Δευτέρα 19/11 στις 7:30 το πρωί να είναι στο δημαρχείο και να έχουν έλθει σε επαφή με διοικήσεις για να κάνουμε κατανομή αυτοκινήτων.”

Ο του συλλόγου ΟΑΕ-ΤΕΒΕ ΤΣΑ Κώστας Γερογιάννης ανέφερε: “Η μόνη εγγύηση για όλους τους συνταξιούχους για να πάρουμε πίσω συντάξεις, διαφορές κ.λπ. δεν είναι τα δικηγορικά γραφεία, είναι η συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις. Φανταστείτε 400.000 αντί για αιτήσεις που κατέθεσαν να ήταν στο δρόμο, δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν. Καλούμε συναδέλφους να συμμετέχουν. Δωρεάν λεωφορεία.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου δημοσίων υπαλλήλων Γιώργος Χαρμάνης τόνισε: “Κόμματα που είχαν ψηφίσει προηγούμενα μνημόνια τώρα λένε για τα αναδρομικά και η κυβέρνηση τότε που ψηφίζονταν οι αντιμνημονιακοί νόμοι και υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια σήμερα κάνουν εφέσεις και το παιχνίδι συνεχίζεται. Αν κατέβαιναν όσοι κάνουν αιτήσεις στους δρόμους και το Δεκέμβριο πάλι Αθήνα, δεν χρειαζόνταν αιτήσεις και δικηγορικά γραφεία και θα είχαμε θετικό αποτέλεσμα”.

Ο εκπρόσωπος των τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Βόλου Θανάσης Μούτος σημείωσε: “Η πιο πλούσια τάξη είναι οι συνταξιούχοι και παραμένουν. Όλοι ασχολούνται με μας λες και είμαστε το της έριδος. Φαίνεται ότι μας φοβούνται. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι που κάθονται στον καναπέ. Θα τρομάξουν όλοι οι πολιτικοί. Το μόνο που έψαχναν είναι πως θα κόψουν συντάξεις κ.λπ. Καλούμε τα μέλη μας τη Δευτέρα το πρωί να είναι στο δημαρχείο για αναχώρηση για γιατί ο καναπές δεν αποδίδει.”

Τέλος ο εκπρόσωπος συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας: ” Όπως λέει η ανακοίνωση που μοιράζουμε παντού, συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα. Μέχρι τώρα έχουμε δεκάδες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Έχουν μεγάλη ευθύνη όσοι υπέγραψαν το τρίτο και το νόμο Κατρούγκαλου.

Ειδικά το θέμα αυτού του νόμου είναι συγκεκριμένο. Βάζει ταφκα στην κοινωνική ασφάλιση. Τα δικά μας παιδιά δεν θα βρουν τίποτα, αν εμείς τα σαρώσουμε. Οι συνάδελφοι βάζουν ένα ζήτημα πολύ σοβαρό. Μονόδρομος είναι αυτός. Αυτές οι κινητοποιήσεις έχουν αποδώσει και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση