Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα εργαζομένων από το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία
Κάλεσμα  εργαζομένων από το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα εργαζομένων από το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα να απεργήσουν μεθαύριο Πέμπτη και να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου, απηύθυναν εκπρόσωποι Σωματείων και επιτροπών αγώνα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στο .

Η κινητοποίηση θα γίνει στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που εξήγγειλαν και ΑΔΕΔΥ μεθαύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Η του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και μέλος της Διοίκησης του Χρυσούλα Τασολάμπρου κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, στα εργοστάσια, στα εμπορομάγαζα, στα ξενοδοχεία, στο Νοσοκομείο, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, να δώσουν ηχηρή απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις 8 του Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Όπως είπε βρισκόμαστε αυτήν την περίοδο αντιμέτωποι με νέο γύρο επίθεσης από το μαύρο μέτωπο εργοδοσίας, κουαρτέτου, κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο με εξασφαλισμένη όπως πάντα, τη συναίνεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της .

Σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ στο στόχαστρο είναι η επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κλαδικών μισθών, του μέσου μισθού, η παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλ. τη δουλειά λάστιχο με μισθούς πείνας, η γενίκευση του άθλιου «υποκατώτερου» μισθού για όλους τους νεοπροσλαμβανομένους, νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από 8.600 €, η απελευθέρωση των απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%, η νέα μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

«Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη διαπραγμάτευση, ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δε θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και αλλά θα αφαιρούν και άλλα. Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς», αναφέρθηκε στη συνέντευξη.

Η Χρυσούλα Τασολάμπρου άφησε αιχμές κατά της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, λέγοντας ότι θέλει απεργίες «τουφεκιές στον αέρα», ευθυγραμμίζεται με τις επιδιώξεις του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. «Δεν θέλουν με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική, μαχητική, ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η ανακοίνωση του ΕΚΒ που αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει αναποτελεσματικές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές!! Μάλλον έχουν κλείσει τα αυτιά τους, γιατί και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, τις ίδιες ανησυχίες έχει και κλίνει και αυτός σε όλες τις πτώσεις την λέξη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα! Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες», τόνισε.

Το μέλος του ΠΑΜΕ δημοσίων υπαλλήλων Αποστόλης Ριζόπουλος δήλωσε ότι η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη στη 1 Δεκέμβρη και κατήγγειλε το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ ότι συνεδρίασε μόλις σήμερα για να αποφασίσει απεργία τοπικά, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο οι να οργανωθούν.

Ο Απ. Ριζόπουλος είπε ότι τους εργαζόμενους στο δημόσιο περιμένουν νέα μέτρα, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του αφορολόγητου, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, ενώ με την κινητικότητα θα μετακινηθούν και θα απολυθούν .

Τέλος απηύθυναν κάλεσμα και για την αυριανή συγκέντρωση Τετάρτη 07/12 στις 12 το μεσημέρι στα Δικαστήρια Βόλου, στηρίζοντας τους εργαζόμενους στο Δήμο Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα, οι οποίοι διώκονται συνδικαλιστικά για την απεργιακή περιφρούρηση στο αμαξοστάσιο της καθαριότητας στη το 2012, ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας, κατά τη διάρκεια της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση