Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα EKB στα Σωματεία για την 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
Κάλεσμα EKB στα Σωματεία για την 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Κάλεσμα EKB στα Σωματεία για την 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Κάλεσμα απευθύνει  το EKB  προς τα Σωματεία, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί, στο ΕΚΒ.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΒ αναφέρει: “Στον νομοθετικό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον οποίο επιχειρείται να περιορισθεί ο ρόλος των Συνδικάτων και να καταργηθούν βασικά, και κερδισμένα με πολύχρονους αγώνες, εργατικά δικαιώματα, οδηγώντας την αγορά εργασίας σε νέο, εργασιακό Μεσαίωνα, απαντάμε με τον αγώνα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να προετοιμάσετε οργανωτικά τους χώρους σας και να πάρετε μαζικά μέρος στην 24ωρη Απεργία, την Τετάρτη 2 Oκτωβρίου και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΕΚΒ, που θα γίνει στις 10:00 το πρωϊ, στο ΕΚΒ.

Οι διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου δεν είναι τυχαίες. Μία προς μία αποτελούν απαράδεκτες, μονομερείς στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα επιχειρεί να βάλει στο περιθώριο το Συνδικαλιστικό Κίνημα!

Και αυτό θα συμβεί, εάν αφήσουμε –όπως θέλουν– να υπερισχύσουν οι ατομικές συμβάσεις αντί των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων, να καταργηθούν οι 3ετίες, να γίνει νόμος το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνδικάτων και η περιστολή των ελευθεριών του, ιδίως το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα της ς!

Αν αυτά, τα συνδυάσουμε και με την επιδιωκόμενη κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, την Ιδιωτικο του Ασφαλιστικού Συστήματος, έχουμε μπροστά μας επικίνδυνα δείγματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το «καλημέρα» ανάληψης της ς της.

Σε όλα αυτά, η απάντησή μας, όπως και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, πρέπει να είναι και θα είναι αγωνιστική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της υποχώρησης ούτε της αγωνιστικής αδράνειας.

ΑΩΝΙΖΟΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Σταθερή και πλήρη εργασία,
  • Κατώτατο μισθό 751 ευρώ,
  • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
  • Δίκαιο, βιώσιμο και καθολικό δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης,
  • Σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών, της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΤΕ στην προσπάθεια περιορισμού της ανεμπόδιστης δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το αναφαίρετο δικαίωμα στην ΑΠΕΡΙΑ.

 

Ε, πάει πολύ να μιλάει η ΔΑΣ 

Σε πλήρη σύγχυση τελούν, μάλλον, τα στελέχη της ΔΑΣ, αλλιώς δεν θα τολμούσαν δημοσίως να παραδίδουν συνδικαλιστικά μαθήματα στην πλειοψηφία του Δ.Σ. του Ε.Κ. Βόλου.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: συνδικαλιστές, που αγνοούν τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας του ίδιου του Συλλογικού Οργάνου στο οποίο ανήκουν, συνδικαλιστές που δυό φορές, σε ισάριθμες κρίσιμες συνεδριάσεις της Ολομέλειάς του, «την έκαναν» σκόπιμα, αποχωρώντας από την ψηφοφορία, ε, δεν μπορούν να διακρίνονται από σοβαρότητα και να έχουν την αξίωση να τους ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι.

Πού, άραγε, να τους ακολουθήσουν;

  • Όχι στις αποφάσεις του ΕΚΒ αλλά των ελεγχόμενων από τους ίδιους ετερόκλητων Οργάνων;
  • Στα καλέσματα για ανυπακοή στις δημοκρατικές αποφάσεις και υπακοή σ' εκείνες, που εξυπηρετούν τα κομματικά «πλάνα» τους;
  • Στις εξεγερτικές ανακοινώσεις τους για «ανατροπή» των με συντριπτική πλειοψηφία «εκλεγμένων Διοικήσεων στη ΓΣΕΕ, στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα»;
  • Στις άθλιες και πούκικες καταδρομικές επιχειρήσεις τους στα Συνέδρια και στις Ολομέλειες των κορυφαίων αντιπροσωπευτικών Οργάνων των εργαζόμενων;

Αλήθεια, συνάδελφοι της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, ποιόν, άραγε, συμφέρει, αυτή την κρίσιμη ώρα της μεγάλης καπιταλιστικής επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να μένει ακέφαλη η ΓΣΕΕ, με ευθύνη σας; Ποιον εξυπηρετεί η χρήση των καδρονιών, το άκρατο υβρεολόγιο, οι καταλήψεις χώρων ελεύθερης έκφρασης, και γενικά ο επικίνδυνος και ολισθηρός σας κατήφορος σε κάθε αγωνιστική έκφραση των εργαζομένων;

Απ' όσο ξέρουμε, καταγγελτικές ανακοινώσεις γι' αυτά σας τα «ανδραγαθήματα ταξικής καθαρότητας» δεν βγήκαν ούτε από τον ΣΕΒ, ούτε από τις (εκάστοτε) Κυβερνήσεις, ούτε από τους Θεσμούς, ούτε από τους τραπεζίτες!

Αντίθετα, ήταν η ΓΣΕΕ και το ΕΚΒ, που συγκέντρωσαν και συγκεντρώνουν, μαζί με τα δικά σας πυρά, και τα πυρά όλων των παραπάνω.

Μήπως –λέμε μήπως– όλοι αυτοί είναι, στο παρασκήνιο, οι πραγματικοί Κοινωνικοί σας εταίροι; Μήπως οι ντουντούκες σας δεν βγάζουν παρά όλα όσα εκείνοι, θέλουν ν' ακούνε και να «τρίβουν τα χέρια τους»; Άξιος ο μισθός σας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση