Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Καινοτομία: 173 εκατ. ευρώ για τη διάθεση έργων υψηλής ποιότητας στην αγορά
Καινοτομία: 173 εκατ. ευρώ για τη διάθεση έργων υψηλής ποιότητας στην αγορά

Καινοτομία: 173 εκατ. ευρώ για τη διάθεση έργων υψηλής ποιότητας στην αγορά

Η Επιτροπή θα στηρίξει με συνολικό ποσό 173 εκατ. ευρώ 283 καινοτόμα έργα ώστε να εισαχθούν ταχύτερα οι καινοτομίες τους στην αγορά.

Η επενδύεται στο πλαίσιο της πιλοτικής φάσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ), το οποίο στοχεύει στην ταχέως εξελισσόμενη και υψηλού κινδύνου καινοτομία με ισχυρό δυναμικό για τη δημιουργία νέων αγορών. Τα έργα που επιλέχθηκαν σε αυτόν τον γύρο περιλαμβάνουν τεχνολογίες αλυσίδας συστοιχιών (), μια βιοαποδομήσιμη μεμβράνη συσκευασίας, φωτοανιχνευτές κβαντικής τεχνολογίας και εξατομικευμένη αντικατάσταση γονάτων βασιζόμενη σε μαζικά δεδομένα. Τα έργα θα λάβουν με βάση τα σκέλη Μηχανισμός για τις ΜΜΕ και Επιτάχυνση της Καινοτομίας, του πιλοτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας ύψους 2,7 δισ. ευρώ – το οποίο θα υλοποιηθεί από το έως το 2020 – στο πλαίσιο του προγράμματος της για την έρευνα και την καινοτομία .

Μέχρι σήμερα, το πιλοτικό ΕΣΚ έχει ήδη στηρίξει 1276 έργα με 731,15 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του επόμενου προγράμματος έρευνας και καινοτομίας, «Ορίζων », η Επιτροπή πρότεινε να δοθεί συνέχεια σε αυτή την πιλοτική φάση με τη σύσταση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας με πλήρεις αρμοδιότητες, το οποίο θα συνιστά μονοαπευθυντική θυρίδα για πρωτοποριακές τεχνολογίες υψηλού δυναμικού, καθώς και για καινοτόμες επιχειρήσεις με δυνατότητες επέκτασης.

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό ενέκρινε την πρόταση για το «Ορίζων ». Η του Κοινοβουλίου συμπληρώνει την πρόσφατη της διαπραγματευτικής θέσης του Συμβουλίου και ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων από τους συννομοθέτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλληλομηνύθηκαν πρώην σύζυγοι - https://t.co/ITS5tOESAF -

  • Κορωνοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - https://t.co/DK0UhjEXPh -

  • Συνάντηση Καραμανλή με Αγοραστό και Νασιακόπουλο για Αχελώο - https://t.co/qkpRj4n5sk -

"Αλιεύοντας" την είδηση