Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Καινοτομία: 173 εκατ. ευρώ για τη διάθεση έργων υψηλής ποιότητας στην αγορά
Καινοτομία: 173 εκατ. ευρώ για τη διάθεση έργων υψηλής ποιότητας στην αγορά

Καινοτομία: 173 εκατ. ευρώ για τη διάθεση έργων υψηλής ποιότητας στην αγορά

Η Επιτροπή θα στηρίξει με συνολικό 173 εκατ. ευρώ 283 καινοτόμα έργα ώστε να εισαχθούν ταχύτερα οι καινοτομίες τους στην αγορά.

Η χρηματοδότηση επενδύεται στο πλαίσιο της πιλοτικής φάσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ), το οποίο στοχεύει στην ταχέως εξελισσόμενη και υψηλού κινδύνου καινοτομία με ισχυρό δυναμικό για τη δημιουργία νέων αγορών. Τα έργα που επιλέχθηκαν σε αυτόν τον γύρο περιλαμβάνουν τεχνολογίες αλυσίδας συστοιχιών (blockchain), μια βιοαποδομήσιμη μεμβράνη συσκευασίας, φωτοανιχνευτές κβαντικής τεχνολογίας και εξατομικευμένη αντικατάσταση γονάτων βασιζόμενη σε μαζικά δεδομένα. Τα έργα θα λάβουν χρηματοδότηση με βάση τα σκέλη Μηχανισμός για τις ΜΜΕ και Επιτάχυνση της Καινοτομίας, του πιλοτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας ύψους 2,7 δισ. ευρώ – το οποίο θα υλοποιηθεί από το 2018 έως το 2020 – στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Μέχρι σήμερα, το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΣΚ έχει ήδη στηρίξει 1276 έργα με 731,15 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του επόμενου προγράμματος έρευνας και καινοτομίας, «Ορίζων Ευρώπη», η Επιτροπή πρότεινε να δοθεί συνέχεια σε αυτή την πιλοτική φάση με τη σύσταση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας με πλήρεις αρμοδιότητες, το οποίο θα συνιστά μονοαπευθυντική θυρίδα για πρωτοποριακές τεχνολογίες υψηλού δυναμικού, καθώς και για καινοτόμες επιχειρήσεις με δυνατότητες επέκτασης.

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη». Η ψηφοφορία του Κοινοβουλίου συμπληρώνει την πρόσφατη της διαπραγματευτικής θέσης του Συμβουλίου και ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων από τους συννομοθέτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση