Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει και απαξιώνει τον ΟΑΕΔ»
Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει και απαξιώνει τον ΟΑΕΔ»

Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει και απαξιώνει τον ΟΑΕΔ»

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ πραγματοποίησε η βουλευτής -ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο εργαζομένων Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας  Μπαζιάνα Γιώργο.

Το θέμα συζήτησης δεν μπορούσε να είναι άλλο από το νομοσχέδιο έκτρωμα που ψηφίστηκε από τη ΝΔ της προηγούμενη εβδομάδα. Ένας νόμος που όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων αλλάζει την υπόσταση του ΟΑΕΔ ως έναν οργανισμό με κοινωνικό χαρακτήρα όπως τον γνωρίζαμε έως τώρα. Ακόμα τονίστηκε πως αντί να υπάρχει σχέδιο για τη νέων θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση επενδύει στα προγράμματα κατάρτισης.

Από την πλευρά της η πρώην υουργός τόνισε προς τους εργαζομένους πως οι αλλαγές που προβλέπει ο νόμος, θα λειτουργήσουν εις βάρος των ανέργων καθώς θα οδηγήσουν ένα μεγάλο τμήμα αυτών εκτός μητρώου ΟΑΕΔ και κατ’ επέκταση εκτός επιδόματος ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνονται τα κοινωνικά προγράμματα του Οργανισμού.

Κλείνοντας η κα Παπανάτσιου σημείωσε πως «η κυβέρνηση υποβαθμίζει και απαξιώνει τον ΟΑΕΔ αλλάζοντας ακόμα και το όνομα του οργανισμού μετά από 53 χρόνια. Είναι της να προωθήσει την υποχρεωτικότητα της κατάρτισης με πόρους του ταμείου ανάκαμψης, 1.2 δισ. €, έναντι του δικαιώματος στην εργασία.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση