Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση προκρίνει τα εργολαβικά συμφέροντα σε καθαριότητα και φύλαξη των Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ έναντι των ατομικών συμβάσεων»
Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση προκρίνει τα εργολαβικά συμφέροντα σε καθαριότητα και φύλαξη των Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ έναντι των ατομικών συμβάσεων»

Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση προκρίνει τα εργολαβικά συμφέροντα σε καθαριότητα και φύλαξη των Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ έναντι των ατομικών συμβάσεων»

Με πρωτοβουλία της Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα κατατέθηκε ερώτηση προς τον υπ. Υγείας από βουλευτές Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας για το μέλλον των συμβασιούχων σε και φύλαξη των Κέντρων Υγείας και που εργάζονται στην περιφέρεια της 5ης ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας).

Η πρώην υπουργός αναφέρει πως η απομάκρυνση των εργολάβων από τα , τα κέντρα υγείας και τις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες και η προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτέλεσε αμετάκλητη πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία νομοθετήθηκε με το ν.4430/2016 63 παρά τις προσπάθειες των εργολάβων να παρεμποδίσουν την διενέργεια των διαγωνισμών ΑΣΕΠ.

Αυτή τη στιγμή απασχολούνται 92 εργαζόμενοι σε Κέντρα υγείας και της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας οι οποίοι έχουν αποκτήσει τεράστια εργασιακή εμπειρία στον απαιτητικό χώρο της υγείας και σύμφωνα με οικονομικές μελέτες υπάρχει δημοσιονομικό όφελος για το αλλά και για τους εργαζόμενους.

Η κα επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι, βρίσκονται εν μέσω πανδημίας σε καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, αφού η τελευταία εξάμηνη παράταση που υπογράψανε με την υπηρεσία τους, λήγει στις 30/6/2021 παρόλο που με τον ν. 4722/2020 45 η υγειονομική περιφέρεια και τα είχαν και έχουν δικαίωμα να παρατείνουν τις συμβάσεις έως 31-12-2021.

Την ίδια είναι ξεκάθαρο πως το Υπουργείο Υγείας, επιδιώκει την στο αποτυχημένο και κοστοβόρο για το συμφέρον μοντέλο των εργολαβιών με προκήρυξη διαγωνισμών για την και την φύλαξη των Κέντρων Υγείας και των Τοπικών Μονάδων Υγείας.

Για τους παραπάνω λόγους οι εννιά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ρωτούν τον κ. υπουργό Υγείας αν υπάρχει πρόθεση για την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού ΣΟΧ μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως προβλέπει ο ν.4722/2020 και αν προτίθεται να προχωρήσει σε νέες προκηρύξεις ΣΟΧ μέσω ΑΣΕΠ στα νοσοκομεία, που λήγουν οι ισχύουσες συμβάσεις, διασφαλίζοντας σημαντικά ενισχυμένη μοριοδότηση προϋπηρεσίας.

Τέλος, ρωτούν αν το Υπουργείο έχει καταρτίσει μελέτη σύγκρισης κόστους, που να φανερώνει ότι υπάρχει όφελος για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον από την χρήση εργολαβικών υπηρεσιών σε δημόσιους φορείς σε σύγκριση με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας;

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αποστόλου Βαγγέλης (Εύβοιας), Βαγενά Κηλαηδόνη Άννα (Λαρίσης), Κόκκαλης Βασίλειος (Λαρίσης), Λάππας Σπυρίδων (Καρδίτσας), Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Τρικάλων), Πούλου Παναγιού (Βοιωτίας), Σαρακιώτης Ιωάννης (Φθώτιδας) ,Χατζηγιαννάκης Μίλτος (Βοιωτίας).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/B36k77kdFI -

  • Νέα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου - https://t.co/0TmwG2yYVX -

  • Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο για Γονείς από την «Πρόταση Ζωής» - https://t.co/HzJCwlHcPn -

"Αλιεύοντας" την είδηση