Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κ. Παπανάτσιου: Ανάγκη άμεσης έκδοσης εφαρμοστικής εγκυκλίου
Κ. Παπανάτσιου: Ανάγκη άμεσης έκδοσης εφαρμοστικής εγκυκλίου

Κ. Παπανάτσιου: Ανάγκη άμεσης έκδοσης εφαρμοστικής εγκυκλίου

 Για την αύξηση του ορίου οφειλών προς τον ΕΦΚΑ για την απονομή της σύνταξης 

Ερώτηση για την ανάγκη άμεσης έκδοσης εφαρμοστικής εγκυκλίου σχετικά με την αύξηση του ορίου οφειλών για την απονομή σύνταξης από τον ΕΦΚΑ κατέθεσαν μετά από πρωτοβουλία της βουλευτή Κατερίνας Παπανάτσιου, 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, προς τον   υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι ο νόμος 4798/2021 “Κώδικας δικαστικών υπαλλήλων και λοιπές επείγουσες διατάξεις” ψηφίστηκε και εκδόθηκε σε ΦΕΚ στις 24-4-201 και προβλέπει την αύξηση των ορίων οφειλής προς τον ΕΦΚΑ ώστε να καταβάλλεται η σε ασφαλισμένους εφόσον το συνολικά οφειλόμενο δεν είναι μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ, ενώ για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ το οφειλόμενο να μην ξεπερνά το ποσό των 6.000 ευρώ. Επιπλέον προβλέπεται η παρακράτηση του οφειλόμενου ποσού από την καταβαλλόμενη σε 60 μηνιαίες δόσεις.

Η αυτή είναι ευνοϊκή για χιλιάδες ασφαλισμένους και ειδικά του πρώην ΟΓΑ καθώς το ισχύον όριο οφειλών των 4.000 ευρώ ήταν ιδιαιτέρως χαμηλό και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το φτάσουν. Πολλοί δε από τους ασφαλισμένους αυτούς έχουν από καιρό συμπληρώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης και επειδή δε μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τον ΕΦΚΑ κινδυνεύουν να απενεργοποιηθεί η αίτηση συνταξιοδότησής τους και να τεθεί η υπόθεσή τους στο αρχείο

Η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει ότι παρά τις ψηφισμένες ευνοϊκές ρυθμίσεις οι ενδιαφερόμενοι προς συνεχίζουν να περιμένουν την εφαρμογή του, καθώς δεν έχει εκδοθεί εφαρμοστική εγκύκλιος, με αποτέλεσμα χιλιάδες να βρίσκονται σε εκκρεμότητα και να κινδυνεύουν να μπουν στο αρχείο.

Για τους παραπάνω λόγους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να εκδοθεί άμεσα η εφαρμοστική εγκύκλιος που αφορά στην αύξηση του ορίου οφειλών για την απονομή της σύνταξης στις 20.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ και στις 6.000 ευρώ στους ασφαλισμένους του πρώην Ο..Α.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση