Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Υποχρεωτική η εγγραφή των φαρμακείων στο ΓΕΜΗ
Υποχρεωτική η εγγραφή των φαρμακείων στο ΓΕΜΗ

Υποχρεωτική η εγγραφή των φαρμακείων στο ΓΕΜΗ

Την υποχρέωση εγγραφής στο των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων, προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή. Έτσι, οι φαρμακοποιοί που δεν έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στις υπηρεσίες των κατά τόπους Επιμελητηρίων, θα πρέπει άμεσα να προβούν στην εγγραφή των επιχειρήσεών τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, γίνεται γνωστό ότι στο εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που είναι στην ημεδαπή και επομένως εγγράφονται και οι φαρμακοποιοί. Το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί εξαιρούνται από την υποχρέωση εγγραφής τους στα δεν τους αφαιρεί την εμπορική τους ιδιότητα.

Σημειωτέον δε ότι η εν λόγω εξαίρεση εξακολουθεί να ισχύει. εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων οποιουδήποτε είδους στο ΓΕΜΗ δεν προβλέπεται από το νόμο. Προβλέπεται υποχρέωση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων και των προσωπικών εταιρειών, με δύο μηνών από την υποβολή της εν λόγω δήλωσης στη φορολογική ( 5 της ΚΥΑ 79752/14), προθεσμία η οποία ούτως ή άλλως έχει παρέλθει. Εκ των ανωτέρω τεκμαίρεται ότι προϋπόθεση για την καταχώρηση στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού , είναι η εγγραφή του υπόχρεου στο ΓΕΜΗ.

Συνεπώς, εν τοις πράγμασι η εγγραφής των ατομικών επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ είναι ίδια με αυτή του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης και άρα έχει επίσης παρέλθει. Ωστόσο, για την εκπρόθεσμη εγγραφή της ατομικής επιχείρησης και την εκπρόθεσμη καταχώρηση του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης δε μπορούν να επιβληθούν γιατί δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπεται στο 17 του . 3419/05 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καθίσταται σαφές ότι δεν τίθεται θέμα παράτασης των προθεσμιών για την εγγραφή ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων στο ΓΕΜΗ. Ωστόσο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΓΕΜΗ αλλά και των ίδιων των φαρμακείων, οι εγγραφές που εκκρεμούν πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση