Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου
Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ εξέδωσε το .

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

“Το χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο Ι Α.Ε., της γερμανικής CONTINENTAL, που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους από την πολυεθνική εταιρεία.

Απαιτεί να σταματήσει ο διαρκής της «Conti Tech Ι ΑΕ» ενάντια στους εργαζόμενους, να σταματήσουν οι εκβιαστικές εθελούσιες ή απολύσεις του προσωπικού και να επαναπροσληφθούν αυτοί που ήδη απολύθηκαν.

Είναι προφανές, με τα απειλητικά «τελεσίγραφα» που έχει αποστείλει η εταιρεία στο σωματείο των εργαζομένων, ότι ο πραγματικός της στόχος είναι η μείωση των αποδοχών και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, η επιβολή ενός βάρβαρου καθεστώτος εκμετάλλευσης σε συνθήκες βαριάς ανθς εργασίας, η μείωση της τιμής της εργατικής ς και η πρόσληψη νέων εργαζομένων χαμηλού κόστους, για να κρατήσει αλώβητα τα κέρδη της και για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συάστασή του στους εργάτες του ΙΜΑΣ Α.Ε. και στέκεται στο πλευρό τους στις δίκαιες δδικήσεις τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με αμοιβές που θα καλύπτουν τις διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες των οικογενειών τους.

        Και αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες στον κ. Δήμαρχο".
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση