Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου
Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Oμόφωνο στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Το έχει ως εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο Α.Ε., της γερμανικής CONTINENTAL, που αγωνίζονται ενάντια στις και στην των εργασιακών δικαιωμάτων τους από την πολυεθνική εταιρεία.

Απαιτεί να σταματήσει ο διαρκής πόλεμος της «Conti Tech ΑΕ» ενάντια στους εργαζόμενους, να σταματήσουν οι εκβιαστικές εθελούσιες αποχωρήσεις ή του προσωπικού και να επαναπροσληφθούν αυτοί που ήδη απολύθηκαν.

Είναι προφανές, με τα απειλητικά «τελεσίγραφα» που έχει αποστείλει η εταιρεία στο σωματείο των εργαζομένων, ότι ο πραγματικός της στόχος είναι η μείωση των αποδοχών και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, η επιβολή ενός βάρβαρου καθεστώτος εκμετάλλευσης σε συνθήκες βαριάς ανθυγιεινής εργασίας, η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και η νέων εργαζομένων χαμηλού κόστους, για να κρατήσει αλώβητα τα κέρδη της και για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Εκφράζει την αμέριστη και συμπαράστασή του στους εργάτες του ΙΜΑΣ Α.Ε. και στέκεται στο πλευρό τους στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με αμοιβές που θα καλύπτουν τις διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες των οικογενειών τους.

        Και αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες στον κ. Δήμαρχο".
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση