Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου
Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Oμόφωνο ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Oμόφωνο ψήφισμ στήριξης στους εργζόμενους στον ΙΜΑΝΤΑ εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Το έχει ως εξής:

“Το Συμβούλιο Βόλου χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΙΜΑΣ Α.Ε., της γερμανικής CONTINENTAL, που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και στην των εργασιακών δικαιωμάτων τους από την πολυεθνική εταιρεία.

Απαιτεί να σταματήσει ο διαρκής της «Conti Tech ΙΜΑΣ ΑΕ» ενάντια στους εργαζόμενους, να σταματήσουν οι εκβιαστικές εθελούσιες αποχωρήσεις ή απολύσεις του προσωπικού και να επαναπροσληφθούν αυτοί που ήδη απολύθηκαν.

Είναι προφανές, με τα απειλητικά «τελεσίγραφα» που έχει αποστείλει η εταιρεία στο σωματείο των εργαζομένων, ότι ο πραγματικός της στόχος είναι η μείωση των αποδοχών και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, η επιβολή ενός βάρβαρου καθεστώτος εκμετάλλευσης σε συνθήκες βαριάς ανθυγιεινής εργασίας, η μείωση της τιμής της εργατικής ς και η πρόσληψη νέων εργαζομένων χαμηλού κόστους, για να κρατήσει αλώβητα τα κέρδη της και για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συάστασή του στους ερ του ΙΜΑΣ Α.Ε. και στέκεται στο πλευρό τους στις δίκαιες δδικήσεις τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με αμοιβές που θα καλύπτουν τις διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες των οικογενειών τους.

        Και αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες στον κ. Δήμαρχο".
"Αλιεύοντας" την είδηση