Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας
Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας

Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας

Με αφορμή σχετικά ερωτήματα που αφορούν στην προετοιμασία της διοίκησης για την προσεχή εκλογή καθηγητών στο ΠΥ , ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Σταχτέας αναφέρει ότι η διαδικασία εκλογής προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί με το πληροφοριακό σύστημα «ΖΕΥΣ».

Με τη χρήση αυτού του συστήματος είναι δυνατό να διεξαχθεί ψηφιακά και με όμοια με εκείνη που εφαρμόζεται στις οικονομικές συν, όπως δηλώθηκε από το ΥΠΑΙΘ, η διαδικασία των εκλογών διαφόρων τύπων. Προφανώς, τόσο η προετοιμασία της ς από τη διεξάγουσα αρχή, όσο και η υποβολή της ψήφου από τους ψηφοφόρους, γίνονται απομακρυσμένα μέσω του Διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι το πληροφοριακό σύστημα «ΖΕΥΣ», έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα πολλές ψηφοφορίες στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Η υλοποίηση της ς με το πληροφοριακό σύστημα «ΖΕΥΣ» γίνεται με τη βοήθεια κάποιου φυλλομετρητή/πλοηγού της επιλογής του ψηφοφόρου.

Τονίζεται, όπως διαβεβαιώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας, και χωρίς καμία προσβολή του απόρρητου.

ια την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εκλογής μελών του ΠΥ Μαγνησίας με το πληροφοριακό σύστημα «ΖΕΥΣ», απαιτείται η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής. Ένα μέλος αυτής της επιτροπής, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, πρέπει να προταθεί από την τοπική ΕΛΜΕ.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταχτέας, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, μέχρι σήμερα δεν όρισε εκπρόσωπό της. Τόσο για την προαναφερόμενη δυσλειτουργία στην συνέχιση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όσο και για την τριών από τα τέσσερα αρχικά κατατιθέμενα , ενημερώθηκε η προϊσταμένη αρχή και αναμένουμε σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση