Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ομόφωνη της διοίκησής της,  την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και με αίτημα να αποσύρει τ η Κυβέρνηση τον νόμο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και που στις 5/11/2017 συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση Τσολάκογλου του Τσίπρα στο συμπληρωματικό Μνημόνιο του Μάιου και  μετά από επιταγή των “δανειστών” και των μεγαλοεργοδοτών.

 

Ήδη πάνω από το 80% των εμποροϋπαλλήλων δηλώνεται για Κυριακής  3-4 ωρών, ενώ δουλεύει στην πράξη για πάνω από 8-10 ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή 75% και χωρίς ρεπό. Πάνω από το 30% ως το 40%  δεν αμείβεται καθόλου με το +75% ούτε για τις 3-4 τυπικά δηλωμένες ώρες ς.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες της χς εκφράζουν την οργή τους για τη μεθοδευμένη και γενικευμένη κατάργηση της Κυριακής – Αργίας και μάλιστα από μια Κυβέρνηση που ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν δίπλα τους στο μέτωπο της υπεράσπισης της Κυριακής για να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας θα συνεχιστεί διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν  τον αγώνα τους ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με νέα Πανελλαδική Απεργία στις 5/11/2017.

Καλούν  όλους τους εργαζόμε  να απεργήσουν μαζικά και να πάρουν την ευθύνη των ζωών τους στα χέρια τους και το καταναλωτικό κοινό της ς να μην κάνει τις αγορές του την Κυριακή. Αντιθέτως να «αποδοκιμάσει» όσα πολυ παραμείνουν ανοικτά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση