Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ομόφωνη της διοίκησής της,  την 5 Νοεμβρίου 2017 και με αίτημα να αποσύρει τώρα η Κυβέρνηση τον νόμο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και που στις 5/11/2017 συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση Τσολάκογλου του στο συμπληρωματικό Μνημόνιο του Μάιου και  μετά από επιταγή των “δανειστών” και των μεγαλοεργοδοτών.

 

Ήδη πάνω από το 80% των εμποροϋπαλλήλων δηλώνεται για εργασία Κυριακής  3-4 ωρών, ενώ δουλεύει στην πράξη για πάνω από 8-10 ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή 75% και χωρίς ρεπό. Πάνω από το 30% ως το 40%  δεν αμείβεται καθόλου με το +75% ούτε για τις 3-4 τυπικά δηλωμένες ώρες εργασίας.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες της χώρας εκφράζουν την οργή τους για τη μεθοδευμένη και γενικευμένη κατάργηση της Κυριακής – Αργίας και μάλιστα από μια Κυβέρνηση που ως αξιωματική ήταν δίπλα τους στο μέτωπο της υπεράσπισης της Κυριακής για να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας θα συνεχιστεί διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα , τα εκπτωτικά χωριά.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν  τον αγώνα τους ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με νέα Πανελλαδική στις 5/11/2017.

Καλούν  όλους τους εργαζόμενους  να απεργήσουν μαζικά και να πάρουν την ευθύνη των ζωών τους στα χέρια τους και το καταναλωτικό κοινό της Μαγνησίας να μην κάνει τις αγορές του την . Αντιθέτως να «αποδοκιμάσει» όσα πολυκαταστήματα παραμείνουν ανοικτά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση