Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Η… ταραχώδης σχέση των ΕΛΤΑ με τη ΔΕΗ κατέληξε σε συνεργασία
Η… ταραχώδης σχέση των ΕΛΤΑ με τη ΔΕΗ κατέληξε σε συνεργασία

Η… ταραχώδης σχέση των ΕΛΤΑ με τη ΔΕΗ κατέληξε σε συνεργασία

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

Η σχέση τους πέρασε κρίση, και μάλιστα έντονη, με αφορμή την παρακράτηση από τα ΕΛΤΑ των χρημάτων που κατέβαλλαν καταναλωτές για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ στα ταχυδρομικά πρακτορεία.

Η υπόθεση κατέληξε με τα ΕΛΤΑ να έχουν χρέος απέναντι στη ΔΕΗ που άγγιζε τα 21 εκατ. ευρώ. Η αποπληρωμή πραγματοποιείται σταδιακά, καθώς τα ΕΛΤΑ καταβάλλουν στη ΔΕΗ περίπου 1-1,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέος διακανονισμός μεταξύ ΔΕΗ και ΕΛΤΑ.

Τώρα, οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν εκ νέου με αντικείμενο τη διανομή των λογαριασμών της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ.

Η ΔΕΗ προχώρησε στην ανάθεση των ταχυδρομικών αποστολών των λογαριασμών της στα ΕΛΤΑ κατόπιν σχετικού διαγωνισμού, σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Στον διαγωνισμό συμμετείχε, εκτός από τα ΕΛΤΑ, και η ACS, η οποία έχει αναλάβει την αποστολή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ. Ωστόσο, η προσφορά της ACS δεν έγινε δεκτή για τεχνικούς λόγους, καθώς κρίθηκε ότι ο αριθμός των υποκαταστημάτων της δεν κάλυπτε το 95% των καλλικρατικών δήμων της χώρας.

Ο ενδεικτικός συνολικός προϋπολογισμός του έργου διαμορφώνεται στα 19,14 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε κόστος 4,3 ευρώ ανά δεκάδα φακέλων λογαριασμών (για 44 εκατ. λογαριασμούς) και σε 2,229147 ευρώ ανά δεκάδα ομαδικών επιστολών (για 1 εκατ. επιστολές).

Αναφερόμενος στην οικονομική εκκρεμότητα, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο οργανισμών, οι οποίοι έχουν και κοινό μέτοχο το υπερταμείο, έχουν εξομαλυνθεί εδώ και ένα χρόνο, προσθέτοντας παράλληλα ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα διακανονιστούν οι μεταξύ τους οφειλές.

Η ανάληψη του παραπάνω έργου αναμένεται να δώσει ανάσα ρευστότητας στα ΕΛΤΑ, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία ανέλαβε τη διακίνηση εντύπων που δικαιούνται ειδικού τιμολογίου.

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ αποτέλεσαν τη μοναδική συμμετοχή σε διαγωνισμό που διενεργήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με συνολικό προϋπολογισμό 6,99 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκειά του ορίστηκε στα 2 έτη, με αντικείμενο την ταχυδρομική διακίνηση των εντύπων που δικαιούνται ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου στο εσωτερικό της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση