Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης, διαθέσιμη και για τη σύσταση Ε.Π.Ε.
Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης, διαθέσιμη και για τη σύσταση Ε.Π.Ε.

Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης, διαθέσιμη και για τη σύσταση Ε.Π.Ε.

 Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 22 Ιουλίου 2018, είναι, πλέον, διαθέσιμη από τη Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 και για τη σύσταση Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.).

Εντός του επόμενου μήνα, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.). Έτσι, θα ολοκληρωθεί η υλο της e-ΥΜΣ, καθώς θα είναι, πλέον, εφικτή η εξ αποστάσεως σύσταση με πρότυπο καταστατικό για όλες οι νομικές μορφές εταιρειών.

Από την έως σήμερα λειτουργία της e-ΥΜΣ προκύπτει η θετική ανταπόκριση των ενδιαφερομένων να συστήσουν εταιρεία, με τον αριθμό των συστάσεων να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχουν συσταθεί:

: 2093

ΟΕ: 184

ΕΕ: 134

Η της e-ΥΜΣ οφείλεται τόσο στη μείωση του κόστους και του χρόνου σύστασης μιας εταιρείας, όσο και στην απλο των διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται ότι για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της e-YMS η σύσταση είναι (ήτοι έως 21-07-2019), ενώ στη συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της φυσικής ΥΜΣ. Συγκεκριμένα θα είναι 15 για τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., ) και 21ευρώ για τις κεφαλαιουχικές (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε.).

Όσον αφορά τον χρόνο σύστασης, υπογραμμίζεται ότι ελάχιστος χρόνος που έχει καταγραφεί είναι 8 λεπτά 39 δευτερόλεπτα.

Ως προς τη διαδικασία, ενημερώνουμε ότι η σύσταση ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται ούτε φυσική παρουσία σε οποιαδήποτε δημόσια Υπηρεσία, ούτε η προσκόμιση δικαιολογητικών εγγραφών, καθώς συμπληρώνονται μόνο πεδία. Με  την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία αποκτά αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. και Α.Φ.Μ. και αποστέλλονται στους ιδρυτές ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ς σύστασης της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τόσο στη φυσική όσο και στην ηλεκτρονική υπηρεσία, δεν απαιτείται η χορήγηση ς ενημερότητας των ενδιαφερόμενων ιδρυτών. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι από το 2013 ( 3 του ν. 4156/2013), έχει καταργηθεί η υποχρεωτική ύπαρξη και χρήση της εταιρικής σφραγίδας για την απόδειξη της εκπροσώπησης ή/και διαχείρισης των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανά νομικό τύπο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον διαδικτυακό τόπο της e-ΥΜΣ (https://eyms.businessportal.gr).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση