Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης, διαθέσιμη και για τη σύσταση Ε.Π.Ε.
Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης, διαθέσιμη και για τη σύσταση Ε.Π.Ε.

Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης, διαθέσιμη και για τη σύσταση Ε.Π.Ε.

 Η πλτφόρμ της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 22 Ιουλίου , είναι, πλέον, διαθέσιμη από τη Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 και για τη σύσταση Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.).

Εντός του επόμενου μήνα, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.). Έτσι, θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση της e-ΥΜΣ, καθώς θα είναι, πλέον, εφικτή η εξ αποστάσεως σύσταση με πρότυπο καταστατικό για όλες οι νομικές μορφές εταιρειών.

Από την έως σήμερα λειτουργία της e-ΥΜΣ προκύπτει η θετική ανταπόκριση των ενδιαφερομένων να συστήσουν εταιρεία, με τον αριθμό των συστάσεων να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχουν συσταθεί:

ΙΚΕ: 2093

ΟΕ: 184

: 134

Η επιτυχία της e-ΥΜΣ οφείλεται τόσο στη μείωση του κόστους και του χρόνου σύστασης μιας εταιρείας, όσο και στην απλοποίηση των διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται ότι για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της e-YMS η σύσταση είναι (ήτοι έως 21-07-2019), ενώ στη συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της φυσικής ΥΜΣ. Συγκεκριμένα θα είναι 15 ευρώ για τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.) και 21ευρώ για τις κεφαλαιουχικές (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε.).

Όσον αφορά τον χρόνο σύστασης, υπογραμμίζεται ότι ελάχιστος που έχει καταγραφεί είναι 8 λεπτά 39 δευτερόλεπτα.

Ως προς τη διαδικασία, ενημερώνουμε ότι η σύσταση ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται ούτε φυσική παρουσία σε οποιαδήποτε δημόσια Υπηρεσία, ούτε η προσκόμιση δικαιολογητικών εγγραφών, καθώς συμπληρώνονται μόνο πεδία. Με  την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία αποκτά αριθμό και Α.Φ.Μ. και αποστέλλονται στους ιδρυτές ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ς σύστασης της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τόσο στη φυσική όσο και στην ηλεκτρονική υπηρεσία, δεν απαιτείται η χορήγηση ς ενημερότητας των ενδιαφερόμενων ιδρυτών. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι από το 2013 ( 3 του ν. 4156/2013), έχει καταργηθεί η υποχρεωτική ύπαρξη και χρήση της εταιρικής σφραγίδας για την απόδειξη της εκπροσώπησης ή/και διαχείρισης των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανά νομικό τύπο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον διαδικτυακό τόπο της e-ΥΜΣ (https://eyms.businessportal.gr).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση