Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / “Η κυβέρνηση υποχρεώνει τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ σε συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη”
“Η κυβέρνηση υποχρεώνει τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ σε συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη”

“Η κυβέρνηση υποχρεώνει τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ σε συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη”

 

 

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου που συνυπέγραψαν άλλοι 39 του ΣΥΡΙΖΑ

 

“Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας (ΙΣΜ), τους ιδιώτες ιατρούς, τους ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) και τους ίδιους τους συνταξιούχους της περιοχής, εδώ και περίπου δύο (2) μήνες η σχετική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας πραγματοποιούταν η διαδικασία της παροχής μηδενικής συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων για τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, παρουσιάζει δυσλειτουργία, μην αφήνοντας ουσιαστικά τους ιατρούς να επιλέξουν ηλεκτρονικά τον σχετικό δείκτη.

ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ τοπικά γνωρίζουν το πρόβλημα, ωστόσο δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση κεντρικά για την επίλυσή του”, επεσήμανε σε πρόσφατη ερώτησή του  προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Την ερώτηση στήριξαν με τη συνυπογραφή τους άλλοι 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε θεσπίσει τη μηδενική συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων ως αντισταθμιστικό μέτρο για όσους συνταξιούχους έχασαν το ΕΚΑΣ, καθώς και για τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας τους. Η ισχύς του μέτρου είχε προβλεφθεί από την 01/08/2016 έως 1/1/2020. Στις 27/01/2020 η παρούσα κυβέρνηση επέκτεινε την ισχύ του μέτρου για χρονικό διάστημα από 01/01/2020 μέχρι 31/12/2020.

Ο Αλέξανδρος σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας βρίσκονται σε δικαιολογημένη αγανάκτηση καθώς εδώ και 2 μήνες επιβαρύνονται με τη συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων και μάλιστα χωρίς να λαμβάνουν καμία απάντηση για τη δυσανάλογη αυτή επιβάρυνση και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διορθώσουν το πρόβλημα και φυσικά να αποζημιώσουν τους δικαιούχους συνταξιούχους για τα ποσά που αναγκάστηκαν να καταβάλουν κατά την αγορά των φαρμάκων τους τελευταίους 2 μήνες εξαιτίας της δυσλειτουργίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

  • #καιρός: Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα #καιρός - https://t.co/fbxBvZEMnm -

"Αλιεύοντας" την είδηση