Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ για τις διαθεσιμότητες στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ για τις διαθεσιμότητες στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Tον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας για το νέο πογκρόμ στοχευμένων διαθεσιμοτήτων που έχει εξαπολύσει σε βάρος μελών, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων στην επιχείρηση καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς ς και Εύβοιας.

Για μια ακόμη φορά δημοσιογράφοι στην μεγαλύτερη επαρχιακή εφημερίδα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μήνη της εργοδοσίας, η οποία τους στοχοποιεί ανοιχτά και εκδικητικά, καθώς δεν υπέγραψαν την τρίμηνη μείωση του 30% που τους είχε προταθεί από το περασμένο έτος.

Υπενθυμίζεται πως η διεύθυνση της εφημερίδας επικαλούμενη μείωση κερδών, βάζει για 4η φορά τα τελευταία δύο χρόνια σε διαθεσιμότητα εργαζόμε, και έχει κάνει απολύσεις, επειδή δεν αποδέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Είναι γεγονός, ότι το πρωτοφανές άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην εφημερίδα Ελευθερία, σε μια επιχείρηση που αποτελεί τη ναυαρχίδα του τοπικού τύπου, φέρει υπογραφή και ονοματεπώνυμο.

Του νεοσσού μάνατζερ που ασκεί , διαχωρίζοντας τους εργαζόμε, πιστός άλλωστε στο δόγμα «διαίρει και βασίλευε» και στη συνέχεια στοχοποιώντας επαγγελματίες δημοσιογράφους, με περίσσιο θράσος.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύει και η απόφασή του να θέσει σε διαθεσιμότητα συναδέλφους οι οποίοι έχουν υποστεί και στο παρελθόν το ίδιο μέτρο, ενώ δείχνει ασέβεια (ή νομίζει πως επιδεικνύει τη δύναμή του) όταν δύο από τους τρεις συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς ς και Εύβοιας.

Ειδικότερα, ο ένας είναι ο ταμίας του Δ.Σ., ενώ η δεύτερη είναι πρώην και νυν εκπρόσωπος των εργαζομένων της Ελευθερίας στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται μόνιμα ο διευθύνων σύμβουλος της Ελευθερίας, το πρόβλημα εντοπίζεται στη ρευστότητα της επιχείρησης με αποτέλεσμα σε τακτά χρονικά διαστήματα οι εργαζόμενοι να καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές.

Και αναρωτιόμαστε; Ο τόσο επιτυχημένος και πολυδιαφημιζόμενος μάνατζερ, η μόνη λύση που γνωρίζει είναι να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας στους συναδέλφους μας, να απολύει, να θέτει σε διαθεσιμότητα ή να απειλεί με εκ περιτροπής ;

Όπως πληροφορούμαστε δε, κομπορρημονεί την επιτυχημένη «δραστηριότητα» του και σε άλλους τοπικούς εκδότες και ιδιοκτήτες προκειμένου με τη σειρά τους να την εφαρμόσουν στους δικούς τους εργαζομένους. Να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν απέναντί τους.
Θα ήταν ανώφελο και ιεροσυλία να συγκρίνουμε το πώς ο αείμνηστος Παναγιώτης Δημητρακόπουλος και η κ. Δανάη Δημητρακοπούλου θα χειρίζονταν οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή στην εφημερίδα Ελευθερία, όπου κυριαρχούσε το οικογενειακό πνεύμα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η έλλειψη παραδοσιακών εκδοτών με μεράκι και αγάπη για τα και τους ανθρώπους που εργάζονται είναι από τα βασικότερα ζητήματα για το χαμηλό σημείο που έχουν φτάσει τα Μέσα τα τελευταία χρόνια.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας συμπαραστέκεται σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Ελευθερία» που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και στηρίζει την ομόθυμη απόφαση των τριών συναδέλφων δημοσιογράφων να προσφύγουν νομικά για πρώτη φορά στα χρονικά της εφημερίδας.

Ζητεί από τη διεύθυνση της Ελευθερίας, την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων, να μην γίνει καμία απόλυση και καμία μείωση μισθών.

Τέλος προειδοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες σε συν και με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, θα υπάρξουν νέες αντιδράσεις.

"Αλιεύοντας" την είδηση