Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε για τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε ΟΤΑ και Δημόσιο
Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε για τους δημοσιογράφους  που εργάζονται σε ΟΤΑ και Δημόσιο

Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε για τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε ΟΤΑ και Δημόσιο

Την εφαρμογή του νόμου για τους δημοσιογράφους που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους Ο.Τ.Α, ζήτησαν με κοινή τους προς τους υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιαν. Οικονόμου, οι τρεις περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών.

Συγκεκριμένα, οι Ενώσεις Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας και Εύβοιας και Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, μετά από απόφαση που έλαβαν στην πρόσφατη συνάντηση στην Πάτρα, έστειλαν στους υπουργούς την παρακάτω επιστολή:

«Κύριοι Υπουργοί,

Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 163 του ν. 3584/2007 οι δημοσιογράφοι μέλη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών δημοσιογραφικών οργανώσεων που είναι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, οι οποίοι εργάζονται ως ειδικοί συνεργάτες σε Δήμους όλης της χώρας, αμείβονται υποχρεωτικά με βάση την ΚΥΑ 1177/24.4.2019 (ΦΕΚ 1447/24.4.2019 Τεύχος Β’) με την οποία καθορίστηκαν οι αποδοχές των δημοσιογράφων, που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους Ο.Τ.Α.

Ωστόσο, παρά την ανωτέρω ρητή και σαφή διάταξη και παρά τις οχλήσεις μας διαπιστώνουμε συνεχώς ότι για διάφορους λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη γνώσης και την ευθυνοφοβία των αρμοδίων υπαλλήλων πολλοί από τους Δήμους, όπου εργάζονται δημοσιογράφοι – μέλη μας ως ειδικοί συνεργάτες, αρνούνται να εφαρμόσουν την ανωτέρω διάταξη και κατ’ επέκταση την ανωτέρω ΚΥΑ και επιμένουν να τους αμείβουν τους δημοσιογράφους με το ειδικό μισθολόγιο των ειδικών συνεργατών, γεγονός που έχει αρνητική επίπτωση στις καταβαλλόμενες αποδοχές τους.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα με έγγραφό σας τις αρμόδιες των Δήμων όλης της Επικράτειας ότι έχουν υποχρέωση να αμείβουν τους δημοσιογράφους σύμφωνα με την ΚΥΑ 1177/24.4.2019 (ΦΕΚ 1447/24.4.2019 Τεύχος Β’), διαφορετικά είναι υπόλογοι σε ποινικές σύμφωνα με το άρθρο 28 του .3996/2011».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση