Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για τις αργίες
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για τις αργίες

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για τις αργίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας θεωρεί ότι η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και κυρίως η απουσία εδώ και 13 χρόνια νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ευθύνεται για το άναρχο τοπίο που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Εργασιακές κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν μετά από μακροχρόνιους των εργαζομένων χάθηκαν μέσα στην δίνη των μνημονίων, της αυτορρύθμισης της αγοράς και των προσδοκιών για επενδύσεις, χωρίς να διασφαλίζονται βασικοί κανόνες υγιούς ανταγωνισμού και χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό.

Μέσα σ’ αυτό το και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων τίθενται υπό αμφισβήτηση ή προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων, δημιουργώντας συνθήκες για πλήρη τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των επίσημων αργιών, που με την «συγκατάθεση» του ελαστικού νομοθετικού πλαισίου και την έλλειψη νέων Συλλογικών Συμβάσεων, μετατίθενται κατά το πως βολεύει, γεγονός που βρίσκει την Ένωση αντίθετη.

Στην περιοχή για άλλη μια φορά βρέθηκαν μπροστά στο φαινόμενο μετάθεσης αργίας, από την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, η οποία κυκλοφόρησε το καθημερινό της φύλλο την τρίτη ημέρα του Πάσχα, μεταφέροντας την αργία της Δευτέρας του Πάσχα, το Μ. Σάββατο, ενώ όλες οι άλλες εφημερίδες τήρησαν την αργία της Δευτέρας.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί και δεν θέλει να εισέλθει στον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων Τύπου.

Μόνη της επιδίωξη είναι η προάσπιση των κατακτήσεων των μελών της και η διεύρυνση των δικαιωμάτων τους μέσω της υπογραφής νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για τον λόγο αυτό καλεί όλους τους ιδιοκτήτες να πρωτοστατήσουν, προκειμένου οι εργοδοτικές οργανώσεις τους να αποδεχθούν την πρότασή της και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέων ΣΣΕ. Θα είναι προς το συμφέρον όλων, αφού εκτός των άλλων θα διασφαλίσουν και τους κανόνες ανταγωνισμού των επιχειρήσεών τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση