Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την απεργοσπασία στην εφημερίδα «Ελευθερία»

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την απεργοσπασία στην εφημερίδα «Ελευθερία»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ς, Στερεάς ς και Εύβοιας, για μια ακόμη φορά καταγγέλλει τη στάση της εργοδοσίας στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λαρίσης, η οποία έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό την Κυριακή 6 Μαρτίου, προκειμένου να εκδώσει το φύλλο της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016, αν και η Ένωση είχε εξαγγείλει 24ώρη .

Ως γνωστόν, το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων ς – Στερ. ς – Ευβοίας αποφάσισε 24ωρη των μελών της Ένωσης, τα οποία εργάζονται στην ημερήσια εφημερίδα της ς «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», από την 06.00 ώρα της Κυριακής, 06-03-2016 μέχρι την 06.00 ώρα της Δευτέρας, 07-03-2016. Τα αιτήματα της απεργίας ήταν:

  • Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συναδέλφων δημοσιογράφων Δημητρίου Βάλλα (μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης), Μαρίνας Αποστολοπούλου και Γιώργου Μακρή.
  • Να μην θιγούν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της ς δημοσιογράφων.

Δυστυχώς η εργοδοσία της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, αποδεικνύεται και πάλι κατώτερη των περιστάσεων, προβαίνοντας σε δήθεν επίδειξη δύναμης προκειμένου να εκφοβίσει και να κάμψει την της , Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Τους απαντάμε ότι δεν θα το πετύχει, ούτε στο ελάχιστο.

Όσο για τα άτομα που συμμετείχαν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό, μη σκεπτόμενοι ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι όπου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, τους απαντάμε: «Εχουσιν γνώσιν οἱ φύλακες».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση