Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την απεργοσπασία στην εφημερίδα «Ελευθερία»

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την απεργοσπασία στην εφημερίδα «Ελευθερία»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, για μια ακόμη φορά καταγγέλλει τη στάση της εργοδοσίας στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λαρίσης, η οποία έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό την Κυριακή 6 Μαρτίου, προκειμένου να εκδώσει το φύλλο της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016, αν και η Ένωση είχε εξαγγείλει 24ώρη απεργία.

Ως γνωστόν, το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερ. Ελλάδας – Ευβοίας αποφάσισε 24ωρη απεργία των μελών της Ένωσης, τα οποία εργάζονται στην ημερήσια εφημερίδα της Λάρισας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», από την 06.00 ώρα της Κυριακής, 06-03- μέχρι την 06.00 ώρα της Δευτέρας, 07-03-2016. Τα αιτήματα της απεργίας ήταν:

  • Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συναδέλφων δημοσιογράφων Δημητρίου Βάλλα (μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης), Μαρίνας Αποστολοπούλου και Γιώργου Μακρή.
  • Να μην θιγούν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας δημοσιογράφων.

Δυστυχώς η εργοδοσία της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, αποδεικνύεται και πάλι κατώτερη των περιστάσεων, προβαίνοντας σε δήθεν επίδειξη δύναμης προκειμένου να εκφοβίσει και να κάμψει την της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Τους απαντάμε ότι δεν θα το πετύχει, ούτε στο ελάχιστο.

Όσο για τα άτομα που συμμετείχαν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό, μη σκεπτόμενοι ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι όπου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, τους απαντάμε: «Εχουσιν γνώσιν οἱ φύλακες».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για το έτος 2021 #αμπελοκαλλιέργεια - https://t.co/MItHy3qxQP -

  • Η εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τον Άγιο Δημήτριο #ΆγιοςΔημήτριος - https://t.co/xfsmgRqt1H -

  • Βλάβη στο νέο #ρολόι του σιλό Βόλου #ρολόι - https://t.co/Y94faEAKiV -

"Αλιεύοντας" την είδηση