Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για άμισθο σύμβουλο γιατρό… σε ρόλο δημοσιογράφου
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για άμισθο σύμβουλο γιατρό… σε ρόλο δημοσιογράφου

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για άμισθο σύμβουλο γιατρό… σε ρόλο δημοσιογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντκτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας εκφράζει την έκπληξη και την πλήρη διαφωνία του με την επιλογή του δημάρχου Τεμπών  . Μανόλη να αναθέσει, αρμοδιότητες επαγγελματικού δημοσιογραφικού έργου σε «αμισθί» ειδικό σύμβολο, ο οποίος είναι γιατρός!

Σε μια εποχή που οι δημοσιογράφοι κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια και πολύ κόπο να συμφωνήσουν με την Κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών στην πρόσληψη επαγγελματιών δημοσιογράφων στις θέσεις ειδικών συμβούλων των δήμων, ο Δήμος Τεμπών καταστρατηγεί στην πράξη αυτή την προσπάθεια, αλλά και την ουσία της κυβερνητικής ς.

Θεωρούμε αδιανόητο το χαρτοφυλάκιο της δημοσιογραφικής ς να εφαρμόζεται από ετερο, όσο επιτυχημένοι κι αν είναι στην κύρια δουλειά τους ή όσο δημοφιλείς κι αν νιώθουν.

Κανένας δημοσιογράφος δεν διανοείται να αντιποιηθεί την ιατρική ιδιότητα, ακόμη κι αν οι πληροφορίες του γύρω από τα ιατρικά θέματα είναι αρκετές.

Πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούμε: Υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στη γνώση και την πληροφορία. Η γνώση σε κάνει επαγγελματία, όχι η πληροφορία!

Εκφράζουμε, επίσης την σαφέστατη ένστασή μας στην «αμισθί» πρόσληψη του εν λόγω συμβούλου στον Δήμο Τεμπών. Το δημοσιογραφικό έργο είναι δύσκολο, απαιτητικό και πολλές φορές εξειδικευμένο. Και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι ζουν από την δουλειά τους.

Κανείς δεν μπορεί να προσφέρει «αμισθί» δημοσιογραφική , όταν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ς ολοένα και περισσότερο.

Καλούμε τον δήμαρχο Τεμπών  να αναθεωρήσει την απόφασή του, που έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια». Αν ο Δήμος Τεμπών χρειάζεται να στελεχώσει γραφείο Τύπου, υπάρχουν επαρκείς επαγγελματίες του χώρου για να προσφέρουν αυτές τις .

Είναι φυσικά απόλυτο δικαίωμα του δημάρχου να προσλαμβάνει όποιον ο ίδιος επιθυμεί ή εμπιστεύεται σε θέση συμβούλου, ωστόσο είναι υποχρέωσή του όμως να προσλαμβάνει δημοσιογράφους όταν υπάρχει ανάγκη δημοσιογραφικού έργου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση