Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για άμισθο σύμβουλο γιατρό… σε ρόλο δημοσιογράφου
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για άμισθο σύμβουλο γιατρό… σε ρόλο δημοσιογράφου

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για άμισθο σύμβουλο γιατρό… σε ρόλο δημοσιογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας εκφράζει την έκπληξη και την πλήρη διαφωνία του με την του δημάρχου Τεμπών  . Μανόλη να αναθέσει, αρμοδιότητες επαγγελματικού δημοσιογραφικού έργου σε «αμισθί» ειδικό σύμβολο, ο οποίος είναι γιατρός!

Σε μια εποχή που οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια και πολύ κόπο να συμφωνήσουν με την Κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών στην πρόσληψη επαγγελματιών δημοσιογράφων στις θέσεις ειδικών συμβούλων των δήμων, ο Τεμπών καταστρατηγεί στην πράξη αυτή την προσπάθεια, αλλά και την ουσία της κυβερνητικής απόφασης.

Θεωρούμε αδιανόητο το χαρτοφυλάκιο της δημοσιογραφικής εργασίας να εφαρμόζεται από ετεροεπαγγελματίες, όσο επιτυχημένοι κι αν είναι στην κύρια δουλειά τους ή όσο δημοφιλείς κι αν νιώθουν.

Κανένας δεν διανοείται να αντιποιηθεί την ιατρική ιδιότητα, ακόμη κι αν οι πληροφορίες του γύρω από τα ιατρικά θέματα είναι αρκετές.

Πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούμε: Υπάρχει σαφής ανάμεσα στη γνώση και την πληροφορία. Η γνώση σε κάνει επαγγελματία, όχι η πληροφορία!

Εκφράζουμε, επίσης την σαφέστατη ένστασή μας στην «αμισθί» πρόσληψη του εν λόγω συμβούλου στον Δήμο Τεμπών. Το δημοσιογραφικό είναι δύσκολο, απαιτητικό και πολλές φορές εξειδικευμένο. Και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι ζουν από την δουλειά τους.

Κανείς δεν μπορεί να προσφέρει «αμισθί» δημοσιογραφική , όταν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας ολοένα και περισσότερο.

Καλούμε τον δήμαρχο Τεμπών  να αναθεωρήσει την απόφασή του, που έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια». Αν ο Τεμπών χρειάζεται να στελεχώσει γραφείο Τύπου, υπάρχουν επαρκείς επαγγελματίες του χώρου για να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες.

Είναι φυσικά απόλυτο δικαίωμα του δημάρχου να προσλαμβάνει όποιον ο ίδιος επιθυμεί ή εμπιστεύεται σε θέση συμβούλου, ωστόσο είναι υποχρέωσή του όμως να προσλαμβάνει δημοσιογράφους όταν υπάρχει ανάγκη δημοσιογραφικού έργου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση