Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για επίδοξους νέους δημοσιογράφους
Η Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για επίδοξους νέους δημοσιογράφους

Η Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για επίδοξους νέους δημοσιογράφους

Η Ευρωπϊκή Επιτροπή προκήρυξε τον διγωνισμό  Youth4Regions 2020 για επίδοξους νέους δημοσιογράφους. Χάρη στο πρόγραμμα Youth4Regions, και νέοι ανακαλύπτουν τι κάνει η στην περιφέρειά τους.

 Από σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό και, με βάση την αίτησή τους, θα επιλεγούν 33 νικητές και νικήτριες που θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την Εβδομάδα των Δήμων και των Περιφερειών της που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020. Εκεί, θα παρακολουθήσουν μαθήματα, θα λάβουν καθοδήγηση από καταξιωμένους δημοσιογράφους, θα συνεργαστούν μαζί τους στην αίθουσα σύνταξης και να επισκεφθούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και μέσα ενημέρωσης.

 Οι υποψήφιοι θα είναι επίσης υποψήφιοι για το βραβείο Megalizzi – Niedzielski για επίδοξους δημοσιογράφους.

 Αίτηση μπορούν να υποβάλουν νέοι και νέες από τα κράτη μέλη της ΕΕ, τις γειτονικές χώρες και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

 Το έντυπο της αίτησης και οι όροι συμμετοχής είναι στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.youth4regions.eu ως τις 13 Ιουλίου 2020.

 Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όσους έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, το 18 % δήλωσαν ότι τους έκαναν πρόταση για εργασίας χάρη στο πρόγραμμα, ενώ το 97 % πιστεύει ότι το πρόγραμμα τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα την της ΕΕ και την περιφερειακή .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση