Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » H ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την Πρωτομαγιά
H ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την Πρωτομαγιά

H ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την Πρωτομαγιά

Η Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσλίς Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά και καλεί τους  δημοσιογράφους να συνταχθούν με τους αγώνες και να τιμήσουν τους συμβολισμούς και τα μηνύματα του κόσμου της εργασίας.

Παρά τη μετάθεση των εκδηλώσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης, η 1η Μαΐου εξακολουθεί να είναι μια μέρα – σύμβολο για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, ομοίως και για τους δημοσιογράφους.

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία, είναι ημέρα αγώνα και μνήμης για τους αγώνες που οδήγησαν στην κατάκτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Δικαιωμάτων που έκτοτε αμφισβητούνται.

Έτσι, για την 1η Μαΐου του 2020 οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Στερεάς ς και Εύβοιας που εργάζονται στις εφημερίδες μπορούν να απεργήσουν την Πέμπτη 30 Απριλίου και οι εφημερίδες δεν θα εκδοθούν την Παρασκευή 1η Μαΐου.

Ωστόσο αν κάποιοι συνάδελφοι σε εφημερίδες επιθυμούν να απεργήσουν ανήμερα Πρωτομαγιάς, όπως συνέβαινε πάντα, μπορούν να το πραγματοποιήσουν. Σημειώνεται ότι λόγω των έκτακτων καταστάσεων που επικρατούν συνέπεια  της πανδημίας, γίνεται η φετινή εξαίρεση.

Οι εργαζόμενοι στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στις ιστοσελίδες θα απεργήσουν κανονικά την Παρασκευή 1η Μαΐου, ημέρα στην οποία δεν θα γίνουν εκπομπές, αλλά θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων που σχετίζονται με την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων – συγκεντρώσεων, όπου αυτές πραγματοποιηθούν και την σοβαρή ειδησεογραφία για την πανδημία του κορωναϊού.

Σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία που οι συνάδελφοι βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή, αλλά και τα όσα ισχύουν το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα δικαιώματα των εργαζομένων, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού   

Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην το 1924, το Μάη του '36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωναϊού για τα κέρδη των λίγων.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μέρα πάλης για τα δικαιώματα και την υγεία του λαού.

Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όσους δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, που οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Πολιτικές που εμπορευματοποίησαν ακόμη περισσότερο την Υγεία, για να στηριχτεί η των μονοπωλιακών ομίλων. Που έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα ακόμα και σε ομαδικούς τάφους όπως στις ΗΠΑ.

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της και των κυβερνήσεών τους είναι τα ”έκτακτα” αντεργατικά μέτρα των ΠΝΠ που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν. Ήδη κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, της τηλεργασίας, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς – του μισού μισθού ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί πάλι.

Δεν θα ξαναπληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Αρκετά έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα!

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, ενισχύουμε την οργάνωσή μας για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των αναγκών μας.

Συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να παρθούν πίσω και να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και ς.

  • Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.

  • Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους

  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Η  Πρωτομαγιά δεν είναι ημέρα αργίας αλλά απεργίας. Είναι ημέρα πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση και στις κοινωνικές ανισότητες . Είναι ημέρα που μας θυμίζει ότι με αιματηρούς αγώνες κατακτήσαμε και κατακτάμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Το 1886 οι εργάτες στην Αμερική έδωσαν σκληρούς αγώνες για την καθιέρωση του 8ωρου και των καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Σήμερα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του κορωναϊού -19 που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Σήμερα αναδεικνύεται περισσότερο ο ρόλος του οργανωμένου αγώνα και του ρόλου των σωματείων σε αυτόν.

Σήμερα πρέπει περισσότερο από ποτέ να εναντιωθούμε σε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας, να υπερασπίσουμε το 8ωρο, την Κοινωνική ασφάλιση και δωρεάν υγεία, την μητρότητα, τις συλλογικές συμβάσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την πρόσβαση όλων στην μόρφωση και στον πολιτισμό καθώς και το δικαίωμα μας στην δουλειά (μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους).

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση