Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΓΣΕΒΕΕ: Αίσθημα αβεβαιότητας βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις
ΓΣΕΒΕΕ: Αίσθημα αβεβαιότητας  βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις

ΓΣΕΒΕΕ: Αίσθημα αβεβαιότητας βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις

Απαντητική επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου, μετά τις του, μέσω των οποίων αμφισβητεί ευθέως τα ευρήματα της εξαμηνιαίας έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στην δημοσιότητα.

Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο και Ανάπτυξης αμφισβητεί τα στοιχεία της έρευνας. Μιας έρευνας που διενεργείται με απόλυτα επιστημονικούς όρους από το 2009 μέχρι και σήμερα αποστασιοποιημένη από ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας. Δυστυχώς, τα ευρήματα των ερευνών επαληθεύονται όλα αυτά τα χρόνια, κάτι το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν μας χαροποιεί, καθώς πίσω από τα «λουκέτα» κρύβονται τραγικές ανθρώπινες ιστορίες. Επαγγελματίες, που όχι απλά μένουν άνεργοι, αλλά καλούνται να ζήσουν με δυσβάστακτα οικονομικά βάρη για μια ζωή.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αποτελούν αποκλειστικά προϊόν επιστημονικής ανάλυσης και τεκμηρίωσης, με δεδομένο το περιθώριο σφάλματος που πάντα υπάρχει στη στατιστική επιστήμη και είμαστε πάντα στην διάθεση του κ. Δημ. Παπαδημητρίου να του παράσχουμε οποιαδήποτε διευκρίνιση για τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας.

Ο και Ανάπτυξης εύλογα αναρωτιέται πώς είναι δυνατό να διακόψουν τη λειτουργία τους το 40% των επιχειρήσεων, δηλαδή 4 στις 10 σε όλη τη χώρα και αυτό να μεταφράζεται μόνο σε 18.700 επιχειρήσεις, όταν στην Ελλάδα το 99,6% των επιχειρήσεων που είναι ΜμΕ, αντιστοιχούν σε 700.000 περίπου επιχειρήσεις.

Η απάντηση είναι πολύ απλή και ειλικρινής: 4 στις 10 επιχειρήσεις εκφράζουν φόβο/ αγωνία ότι τον επόμενο χρόνο θεωρούν ότι είναι αρκετά/ ή πολύ πιθανό να κλείσουν. Είναι προφανές ότι αυτός ο δείκτης είναι ένας δείκτης κλίματος/ αισιοδοξίας και όχι δείκτης λουκέτων και μόνο συγκρινόμενος με προηγούμενες μελέτες μπορεί να παράγει αξιόπιστα συμπεράσματα (ο δείκτης είναι βελτιούμενος, αλλά παραμένει αρκετά υψηλός αντανακλώντας το αίσθημα αβεβαιότητας που βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Κομισιόν: Εισήγηση για παράταση ισχύος της γενικής ρήτρας διαφυγής #Κομισιόν - https://t.co/PpHVjPLA9y -

  • Εκδρομή  μαθητών στη Μαγνησία  #ΠανελλήνιοςΜαθητικόςΔιαγωνισμός - https://t.co/wwuziGV7uX -

  • Παρουσίαση του έργου των Special Olympics Hellas στη Σκιάθο #SpecialOlympicsHellas - https://t.co/xnZ77AbR4K -

"Αλιεύοντας" την είδηση