Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Για προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων καταγγέλλουν το Λιμενικό 
Για προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων καταγγέλλουν το Λιμενικό 

Για προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων καταγγέλλουν το Λιμενικό 

ιοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου ς καταγγέλλει την απαράδεκτη επέμβαση ανδρών του Λιμενικού όπου με κυβερνητικές εντολές προσπάθησαν, χωρίς να τα καταφέρουν, να διαλύσουν τη συγκέντρωση για την προστασία της Υγείας και των δικαιωμάτων του λαού που έγινε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην παραλία του .

Στη συγκέντρωση που είχε συμβολικό χαρακτήρα, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από σωματεία και φορείς της πόλης,  τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την πανδημία (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.), διεκδικώντας μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες των δυνάμεων καταστολής να διακόψουν τον ομιλητή και χάρη στην αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, το λιμενικό προχώρησε στην προσαγωγή της προέδρου του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας και αντιπροέδρου του ΝΤ Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, Εύης Καρυδάκη, του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Κώστα Στεργίου και του δημοτικού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Απόστολου Ριζόπουλου, αρχικά με την «κατηγορία» της απείθειας επειδή «δεν υπάκουσαν στις εντολές να διαλύσουν τη συγκέντρωση»!

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις” όπως μας έλεγαν παλιότερα.

“Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες δείχνουν και τις προθέσεις τους για φίμωση και τρομοκράτηση του λαού. Δεν θέλουν να υπάρχει καμιά φωνή διεκδίκησης. Θέλουν σιγή νεκροταφείου για να μπορέσουν να περάσουν μέσα στην πανδημία και το lockdown, τις ανατροπές του αιώνα που σχεδιάζουν.

Επιδιώκουν τις επόμενες μέρες τη νομοθέτηση του 10ωρου, με απλήρωτες υπερωρίες, την επέκταση της δουλειάς και την Κυριακή, με προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη σχετική λίστα. Φέρνουν μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, βάζουν νέα εμπόδια στην , ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων και επιβάλλουν «ηλεκτρονική ψήφο».

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα εμποδίσουν τους δίκαιους του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Με τη συνέχεια των αγώνων τους θα δώσουν στην κυβέρνηση την απάντηση που της πρέπει” αναφέρουν χαρακτηριστικά .

Έκφραση συμπαράστασης  από τον Σύλλογο  Εργαζομένων

Περιφέρειας ς-Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας & Σποράδων

 Το Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας & Σποράδων του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές που προσήχθησαν απ' το Λιμεναρχείο, επειδή συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το περασμένο Σάββατο 7/11/20 στην παραλία Βόλου.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης – δια των εντολών της προς το Λιμενικό – να διαλύσει τη συγκέντρωση που είχε συμβολικό χαρακτήρα και στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από σωματεία και φορείς της πόλης, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας που απαιτούνται για την πανδημία, με μόνον σκοπό την διεκδίκηση της θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας και των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Αφού η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό, με την κατηγορία της… απείθειας προσήγαγαν την πρόεδρο του Συνδικάτου, αντιπρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Κώστα Στεργίου και τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αποστόλη Ριζόπουλο.

Τελικά, καθώς το κατηγορητήριο κατέπεσε, επέβαλαν διοικητικά στους προσαχθέντες, πρόστιμα που ζητάμε να διαγραφούν, καθώς με αυτά καθίσταται σαφές πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η φίμωση κάθε φωνής διεκδίκησης και δη της δράσης σωματείων και φορέων για να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα …αβίαστα.

Οι μάσκες που φορούμε για να προστατευθούμε, σε καμιά περίπτωση δε φιμώνουν την φωνή διαμαρτυρίας για τις τεράστιες ελλείψεις και τα τραγικά κενά του δημόσιου συστήματος υγείας που αποκαλύπτονται απ' την πανδημία. Οι αποστάσεις που τηρούμε για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει αμαχητί οπισθοχώρηση απέναντι σε πολιτικές που …βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, την οποία έχουν καταστήσει να αποτελεί αντί κοινωνικό αγαθό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση