Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Για νέο εμπαιγμό στις εφημερίες κάνουν λόγο οι γιατροί Κέντρων Υγείας
Για νέο εμπαιγμό στις εφημερίες κάνουν λόγο οι γιατροί Κέντρων Υγείας

Για νέο εμπαιγμό στις εφημερίες κάνουν λόγο οι γιατροί Κέντρων Υγείας

Για νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης στο θέμα της καταβολής των εφημεριών, κάνουν λόγο οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας, που συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Νέστορα Αντωνίου.

Στη συνάντηση των Προεδρείων των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, στην οποία μετείχε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας, καθώς και τα προεδρεία των υπόλοιπων Θεσσαλικών Νομών, οι γιατροί έθεσαν το θέμα των απλήρωτων εδώ και εννέα μήνες εφημεριών, που ο κ. Αντωνίου σε προηγούμενη συνάντηση είχε δεσμευτεί ότι θα πληρωνόταν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών. «Ίσως στις 13 Οκτωβρίου πληρωθεί ένας μήνας (από τους εννέα που οφείλονται), αλλά ο της ΥΠΕ δεν μπόρεσε να εγγυηθεί αν θα υπάρξει ροή πληρωμών για τα υπόλοιπα οφειλόμενα», δήλωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαυτούρα «δυστυχώς, πρόκειται για και αδιαφορία της κυβέρνησης, απέναντι στους γιατρούς που δίνουν την ψυχή τους για να ανταπεξέλθουν τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, κάτι που έχει αποτέλεσμα να απαξιώνεται η δημόσια υγεία».

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας επιτέθηκε κατά του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, τον οποίο κατηγόρησε ότι στις πέντε συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα λέει ψέματα στους γιατρούς.

Ο διοικητής τόνισε ότι η ΥΠΕ έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, πρόκειται να καταβληθούν οι από έναν ως τρεις μήνες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση