Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Γενική Συνέλευση δικηγόρων για συνέχιση ή όχι της αποχής
Γενική Συνέλευση δικηγόρων για συνέχιση ή όχι της αποχής

Γενική Συνέλευση δικηγόρων για συνέχιση ή όχι της αποχής

Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους, ή όχι κι αν ναι με ποιο πλαίσιο.

Οι δικηγόροι του Βόλου απέχουν από τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με προηγούμενη απόφασή τους μέχρι και 1η Ιουνίου, ενώ στη σημερινή Γενική Συνέλευση και στην μυστική ψηφοφορία, η οποία διεξάγεται από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με την πρόταση που υπάρχει και με ποιο πλαίσιο, αν δηλαδή θα συνεχίσουν να ακολουθούν το «σκληρό» πλαίσιο, που απαγορεύει οποιαδήποτε κατάθεση και πράξη, ή το διευρυμένο πλαίσιο.

Ο Γεν. Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Βασ. Μπακαλιάνος «Εμείς έχουμε πάρει απόφαση ως Δ.Σ. να συνεχίσουμε την αποχή, μέχρι και 1η Ιουνίου, με το λεγόμενο σκληρό πλαίσιο που απαγορεύει οποιαδήποτε κατάθεση. Βέβαια η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, έχει πάρει απόφαση για συνέχιση της αποχής με το διευρυμένο πλαίσιο, κάτι που εισηγήθηκε και το Δ.Σ. ωστόσο, αρκετοί δικηγορικοί σύλλογοι δεν έχουν ακολουθήσει το διευρυμένο πλαίσιο και ψήφισαν τη συνέχιση της αποχής με το σκληρό – ισχύον πλαίσιο, που προβλέπει να μην γίνεται καμία διαδικαστική και δικαστική πράξη όπως ίσχυε και πριν την ψήφιση του νόμου».

Ο κ. Μπακαλιάνος παραδέχθηκε ότι υπάρχει κόπωση στους κύκλους των δικηγόρων διευκρινίζοντας πως «όταν κάποιος δεν εργάζεται για πέντε μήνες, είναι πολύ δύσκολο για όλους».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος μοναχός στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς - https://t.co/YLQBLoTu6j -

  • Έντεκα θετικά κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/L6TCEhFSXj -

  • Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια - https://t.co/bFcykaDvqJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση