Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εξηγήσεις από την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη ζητά το ΕΚΒ για τον “εκτροχιασμό” της ιταλικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Εξηγήσεις από την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη ζητά το ΕΚΒ για τον “εκτροχιασμό” της ιταλικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εξηγήσεις από την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη ζητά το ΕΚΒ για τον “εκτροχιασμό” της ιταλικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Τρία χρόνια μετά την υπογραφή της ς πώλησης του 100% της TΡΑΙΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι του ευτελούς τιμήματος των 45 εκατ. ευρώ, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αφού η εταιρία στο διάστημα αυτό εντελώς ανενόχλητη σταδιακά απαξίωσε το κοινωνικό αγαθό που λέγεται σιδηρόδρομος, ιδιαιτέρως στη Θεσσαλία (και εξόχως στη ), προχώρησε τ στην πλήρη της γραμμής ς.

Δεν περιμένουμε -και δεν δεχόμαστε ως αξιόπιστη- καμιά απάντηση από την ιταλικών ιδιωτικών συμφερόντων εταιρία, ούτε θα αρκεσθούμε στις όποιες επικλήσεις της και τα προσχήματα.

Αξιώνουμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση και από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, εάν πρέπει – και θαρρούμε πως πρέπει- για το εάν μια εταιρία, στην οποία εκχωρήθηκε το δικαίωμα εκμετάλλευσης ενός συγκοινωνιακού κοινωνικού αγαθού έχει, εκ της σύμβασης αυτής, το δικαίωμα, στο όνομα των λογιστικών υπολογισμών της, να το “ξηλώνει” μεθοδικά και τελικώς να το καταργεί.

Ζητάμε άμεσες, ξεκάθαρες και υπεύθυνες απαντήσεις για το εάν μια ιδιωτική (ξένη μάλιστα) εταιρία έχει το δικαίωμα να γίνεται, κατά το δοκούν, ρυθμιστής είτε κερδοφορίας, είτε άσκοπης απώλειας των χρημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών, από τους οποίους πληρώθηκαν και συνεχίζουν να πληρώνονται τα τεράστια ποσά για την κατασκευή έργων υποδομής, μαζί με Κοινοτικά κονδύλια.

Δεν μας αρκούν οι πολιτικές επικοινωνιακές εκείνων που εκπροσωπούν την προηγούμενη ή τη νυν . Ζητάμε ουσιαστικές ενέργειες, όχι μόνο από τούς επιτρέποντες την ιταλική ΤΡΑΙΟΣΕ να καθορίζει εκτός από τα λογιστικά οφέλη της και άλλες παραμέτρους στον τομέα του ευαίσθητου αυτού συγκοινωνιακού δημόσιου κοινωνικού αγαθού, αλλά και από την ελέγχουσα και τις πολιτικές, ενίοτε, δοσοληπτικές “αμαρτίες”, Δικαιοσύνη.

Δεν είναι απαίτηση δική μας, αλλά των χιλιάδων εργαζομένων και των πολιτών, που έχουν μετατραπεί σε επιβατικά “αθύρματα” της όποιας…ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση