Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » #EU4U – Μια ευρωπαϊκή δράση για τους νέους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινά
#EU4U  – Μια ευρωπαϊκή δράση για τους νέους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινά

#EU4U – Μια ευρωπαϊκή δράση για τους νέους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινά

νωρίζετε τι είνι η “Ευρωπϊκή Πύλη για την Επαγγελματική Κινητικότητα”; Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι το βιογραφικό “Europass”; Αναρωτηθήκατε αν υπάρχουν “ειδικοί σύμβουλοι” επαγγελματικού προσανατολισμού και πως μπορείτε να τους βρείτε; Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου στις 17.00 δίνονται απαντήσεις διαδικτυακά σε όλες τις ερωτήσεις.

H αροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το ραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνουν το πρώτο QnA με θέμα “Η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας”.

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στις 17.00, συντονιστείτε στην επίσημη σελίδα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα και ζητήστε από τους ειδικούς να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Το Q&A πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης #ΕU4U, μιας κοινής πρωτοβουλίας της Αροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τι είναι το #EU4U;

Πρόκειται για μια δράση που βασίζεται στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό τη διαδικτυακή επικοινωνία και συνομιλία με τους πολίτες και την δημιουργία και σχέσεων με κοινότητες πολιτών. Βασικός σκοπός είναι η διευκόλυνση της προσέγγισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διαδικασιών με επίκεντρο τους νέους και η άμεση παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους. Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα αναπτύξουν την δράση «#EU4U» καθ' όλη τη διάρκεια του 2016.

Συνολικά θα απασχολήσουν 4 θεματικές ενότητες υπό τους γενικούς τίτλους:

  • Προώθηση της απασχόλησης

-Προώθηση της ς με έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα, τις μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις

-Εκπαίδευση, έρευνα, τεχνολογία

-Νέοι και λήψη αποφάσεων στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι

Η κάθε θεματική ενότητα διαρκεί 3 μήνες και περιλαμβάνει Facebook Q&A, Twitter Chat, Google Hangout και διαγωνισμό στο Instagram. Παράλληλα, η ενότητα πλαισιώνεται από σειρά εκπομπών web radio/web tv σε συνεργασία με το νεανικό ραδιοφωνικό σταθμό ngradio.

Για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από την ιστοσελίδα europeforall.gr ή/και με το hashtag #EU4U.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση