Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μεγάλη νίκη πέτυχε το διευρυμένο- ενωτικό ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Μεγάλη νίκη πέτυχε  το διευρυμένο- ενωτικό ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Μεγάλη νίκη πέτυχε το διευρυμένο- ενωτικό ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Εξαιρετικά μεγάλη νίκη που έχει πολλούς αποδέκτες πέτυχε, το διευρυμένο και ενωτικό ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ιδιωτικών Υπαλλήλων (), το οποίο στελεχώθηκε και στηρίχθηκε από το , στο 37ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η αναδείχθηκε πρώτη και με διαφορά, λαμβάνοντας 169 ψήφους και 8 έδρες στο Δ.Σ. της ΟΙΥΕ.

Η ΔΑΣ () μακράν δεύτερη, έλαβε 147 ψήφους και 7 έδρες, ενώ η καθεστωτική ΠΑΣΚΕ, που μεταμφιέστηκε σε ΕΝ.ΕΡΓΑ και επανεμφανίστηκε στην ΟΙΥΕ, έλαβε 70 ψήφους και 3 έδρες.

Η Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση (ΣΕΚ) έλαβε 41 ψήφους και 2 έδρες και η 25 ψήφους και 1 έδρα.

Για τη ΓΣΕΕ, η ΕΡΣΚ αναδείχθηκε πρώτη , εκλέγοντας 11 αντιπροσώπους (102 ψήφοι), η ΔΑΣ ανέδειξε επίσης 11 αντιπροσώπους (99 ψήφοι) και η ΣΕΚ έναν (1) αντιπρόσωπο (14 ψήφοι).

Η μεγάλη νίκη της ΕΡΣΚ που εκφράζει τις αγωνιστικές ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις στον ιδιωτικό τομέα, είναι ακόμα πιο σημαντική για τους εργαζόμενους, ειδικά μέσα στις σημερινές συνθήκες των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών, που διαλύουν μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αλλά και της «ορθόδοξης» ΠΑΣΚΕ, σε αγαστή συνεργασία και με ευθείες υπόγειες συνεννοήσεις, προσπάθησαν να νοθεύσουν τους συσχετισμούς, φέρνοντας σωματεία – σφραγίδες και πλαστούς αντιπροσώπους, με κοινό στόχο να πετύχουν «ανίερη» πλειοψηφία στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Η ΔΑΣ έχοντας κάνει μεγάλο ειδικά στη Λάρισα, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη: στο σωματείο εμποροϋπαλλήλων Λάρισας βρέθηκαν να έχουν 383! ψηφίσαντες που δεν είναι στο μητρώο μελών και στο σωματείο καθαριστριών Λάρισας βρέθηκαν άλλοι 87 που δεν είναι μέλη του Σωματείου.

Επίσης, ψηφίσαντες που δεν είναι μέλη των σωματείων, βρέθηκαν στους Εμποροϋπαλλήλους Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και στις Καθαρίστριες Αθήνας, δείχνοντας καθαρά ότι εντός του ΠΑΜΕ λειτουργεί συγκροτημένος μηχανισμός παραγωγής ανύπαρκτων αντιπροσώπων και αλλοίωσης συσχετισμών.

Από την άλλη πλευρά, η ΠΑΣΚΕ νεκρανάστησε ανύπαρκτα σωματεία «μαϊμούδες» με ανύπαρκτα ψηφίσαντα μέλη, ενώ πέτυχε με να εγγράψει σωματείο που περιλαμβάνει δημοσίους υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες (Σωματείο Εκπαιδευτών Ενηλίκων).

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, η νίκη της ΕΡΣΚ έχει διπλή αξία, όπου με καθαρά και μαζικά σωματεία είναι η κυρίαρχη δύναμη στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας.

Οι δυνάμεις του και της ΕΡΣΚ θα δώσουν το επόμενο διάστημα τη μάχη να είναι μέσα σε όλους τους εργασιακούς χώρους, να είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και θα συντονίσουν στον ιδιωτικό τομέα τους αγώνες για την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου, για την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα, για να μην περάσει το καταστροφικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Συριζανελ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση