Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ερώτηση Παπανάτσιου για τις αδιεκπεραίωτες παράλληλες συντάξεις
Ερώτηση Παπανάτσιου για τις αδιεκπεραίωτες παράλληλες συντάξεις

Ερώτηση Παπανάτσιου για τις αδιεκπεραίωτες παράλληλες συντάξεις

Ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας η αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής ς ΣΥ.ΡΙΖ.Α , για τις αδιεκπεραίωτες παράλληλες και την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή τους.

Ειδικότερα η κ. Παπανάτσιου στην ερώτησή της αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, τα μέλη του οποίου διέθεταν παράλληλη ασφάλιση επί σειρά ετών, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η απονομή ς.

Όπως αναφέρει η βουλευτής, μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται και στην απονομή των συντάξεων από ένα και μόνο , αφού πολλά μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρόμων, δεν έχουν ακόμη λάβει από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, με να διακυβεύεται η επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Ορισμένοι μάλιστα δεν λαμβάνουν ούτε την προσωρινή.

Τέλος, η βουλευτής αναφέρει ότι εκκρεμεί και η έκδοση εγκυκλίων και οδηγιών για τον υπολογισμό της προσς της σύνταξης όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν τον ν. 4387/ και είχαν παράλληλο χρόνο ασφάλισης κατά τη στιγμή της συνταξιοδότησης, ο οποίος δεν τους έχει αποδοθεί.

Με βάση τα ανωτέρω λοιπόν η κ. Παπανάτσιου απευθύνει τα εξής ερωτήματα στον υπουργό Εργασίας:

  1. Πού οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διορθωθεί η κατάσταση;

  2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να εξεταστούν και να χορηγηθούν άμεσα οι , όσων είχαν παράλληλη ασφάλιση συνολικά, αλλά και ειδικά για την κατηγορία με παράλληλη ασφάλιση στο Δημόσιο;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση